Синая - Замъка Пелеш - Замъка на граф Дракула - Брашов – Букурещ

Дати : 24.05; 14.06; 26.07; 23.08; 06.09; 27.09; 25.10; 08.11.2024г.

Екскурзия до Румъния
Синая – Замъка Пелеш – Замъка на граф Дракула – Брашов – Букурещ

 

Дати:  24.05; 14.06; 26.07; 23.08; 06.09; 27.09; 25.10; 08.11.2024г.

 

3 дни /2 нощувки

 

  Цена:  289 лв.

 

Програма:

 

1-ви ден: Пловдив – Букурещ – Синая

Тръгване от Пловдив в 6:00 ч. по маршрут: Пловдив – Русе – Букурещ – Синая.

Посещение на музея на селото в Букурещ – простиращ се на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк.Това е етнографски  комплекс където са реконструирани 50 стари сгради от всички райони на Румъния, показващи историята на архитектурата по селата.Ще се разходим сред къщи в различни стилове, вятърни мелници, дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка.

Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите“.Пешеходна разходка из центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

2-ри ден: Синая – Брашов

Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873 – 1883 г., който като принц е водел румънските войски в Руско – турската война. Свободно време. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата „Св. Вартоломей“, Старото кметство и общинският площад. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива музика /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

 

3-ти ден: Букурещ – Пловдив

Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа. Разглеждане на румънската столица –град на контрастите, известен още като ”Малкия Париж“. Панорамна обиколка  на града с екскурзовод: Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния /отвън/. Свободно време за разходка в Стария квартал „Липскания”. Тук се намират запазени ханове и автентичната бирария „Кару ку бере” / каруца с бира/. Около 14ч отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* Транспорт с лицензиран автобус с тръгване от гр. Пловдив;
* 2 нощувки със закуски в централно разположен 3* хотел;
* Разходка из планинския курорт Синая;
* Панорамна туристическа обиколка на Букурещ с местен екскурзовод;
* Посещение на Брашов;
* Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

*Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден

Входни такси са ориентировачни и се препотвърждават към датата на пътуване:

* Посещение на замъка Пелеш (не включва входна такса) и посещение на замъка на Граф Дракула в Бран (не включва входна такса), Брашов – 20 евро;
* Черната църква – 20 RON
* Замъка Бран :    Възрастни: 60Lei   ;Пенсионери(69+): 30Lei; Студенти: 25Lei Ученици: 10Lei ;
* Замъка Пелеш – 50 LEI за възрастни, за пенсионери 25 LEI ,15 LEI за деца
* Музей на селото – Букурещ – 30 LEI за възрастни, за пенсонери-10 LEI 5 LEI за деца
* Билет – Въжена линия Брашов – 12 LEI
* Други музеи и обекти посещавани по желание

* Традиционна румънска вечер в типичен местен ресторант с богата вечеря – 25евро (може да се заплати в офиса ни предварително в лева)

*Доплащане за единична стая 60 лв

 

 

Парична единица в Румъния – Лея (RON)

Телефонен код за Румъния: +40

 

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

 

Mинимален брой участници: 40

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

 

ТА „Виа-Орбита” си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата.

 

 

 

ТА„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора  03700100004680 / 01.01.2024 г.при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43   тел.02 /  965-15-25

289 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ОДРИН-ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Истанбул – Всеки четвъртък

Будапеща , Виена , Белград-2024

Круиз из Северно море с MSC EURIBIA

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice