Самоков- Девически манастир, Рилски манастир-с.Златолист - Мелник - Роженски манастир - Рупите

Дати: 19.08; 16.09; 07.10; 11.11.2023

Самоков- Девически манастир, Рилски манастир-с.Златолист – Мелник  – Роженски манастир Рупите

Дати: 16.09; 07.10; 11.11.2023

 

Програма:

1.Ден: Отпътуване от гр. Пазарджик   в 08:00 часа .Пристигане в Самоков. Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква”Рождество Богородично”, Голямата чешма(чешмата с обицата).Отпътуване за  Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” – най- внушителният паметник на българската архитектура и най- големият духовен център по българските земи . По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. По желание разходка до параклиса на свети Иван Рилски. Отпътуване за Златолист. Посещение на църквата „Св. Георги“, построена през ХIХ век, където е прекарала по-голямата част от живота си пророчицата Преподобна Стойна.Тя не е толкова популярна, колкото Ванга, но въпреки това самата Ванга казва, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея. Петричката пророчица  я е признавала за своя предтеча и често пращала болни да търсят изцеление на гроба ѝ.Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка. По желание –организирана вечеря.

2. Ден: Закуска. 9.00ч. Обзорна разходка в гр.Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща с дегустация на прочутото мелнишко вино. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров,построена през 1754 г от богатата мелнишка фамилия Кордопулови В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи. Посещение на Роженски манастир , където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона . Възможност за обяд в китните ресторантчета в подножието на  манстира.Отпътуване за Рупите . Посещение на  църквата „Света Петка Българска“ и къщичката, в която е живяла  баба Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Към 16.00 ч  отпътуване за  Пазарджик. Пристигане в гада около 20.00ч

Цена : 129 лв.

Цената включва:

 

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Туристическа програма в Самоков и посещение на Самоковски девически манастир;
 • Посещение на Рилския манастир;
 • Посещение на с.Златолист и църквата където е живяла Преподобна Стойна ;
 • Посещение на Рупите- домът на баба Ванга;
 • Една нощувка със закуска в гр.Мелник;
 • Обзорна турситическа обиколка на Мелник ;
 • Посещение на Роженския манастир;
 • Екскурзоводски услуги;

Цената не включва:

 

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Медицинска застраховка – 1 лв на ден / за лица над 65г 1,50 на ден;
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 20 лева;
 • Отстъпка за деца  до 12 години настанени с двама възрастни – 10 лева;

 

   „ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100004231 / 01.01.2023 г.при ЗД“Евроинс“АД

гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

 

129 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

Прага – Белград

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice