Кавала, остров Тасос и плажът Амолофи

22.09.2023

Кавала, остров Тасос и плажът Амолофи


22.09.2023
3 дни /2 нощувки със закуски/

Нощувка в Кавала – хотел Есперия 3*** в центъра на града,
          http://www.esperiakavala.gr/

 

С тази екзкурзия ви предлагаме съчетание между История и Романтика в град Кавала с чудесен хотел в самия център на града, с възможност да се докоснете да легендарния остров Тасос с изключителна природа и спиръщи дъха гледки, а същевременно ще имате и два дни за плаж на прекрасната плажна ивица наречена неслучайно Дюни или Амолофи.
           Първи ден: Тръгване от Пловдив (срещу доплащане) 04:00 Дом На културата Борис Христов, тръгване от Shell Пазарджик в 04:30, тръгване от София в 06:00 от стадион Васил Левски– Неа-Перамос –Кавала.
Пристигане около 13ч на Амолофи (Дюни) Неа Перамос – Свободно време за плаж. След обяд около 18:30 тръгване за град Кавала и настаняване в хотел Есперия Кавала. Кратка пешеходна разходка в Кавала – един от най-красивите градове на Егейско Море, по време на обиколката ще разгледаме църквата “Св. Петър и Павел”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед АлиИмарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството. Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни. За любителите на вкусната и прясна морска кухня ще кажем, че градът изобилства от автентични таверни, където ще може да се насладите на прочутата гръцка кухня. Нощувка.

          Втори ден: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до остров Тасос. Програма на екскурзията: 8.15Ч Тръгваме от Кавала посока Керамоти, качване на ферибот до Тасос. Пристигаме в столицата на острова Лименас. От там се отправяме с автобуса по панорамния път на острова, който ще ни разкрие множество красиви пейзажи, тюркоазени плажове и незабравима гледка към Егейско море. Фотопауза за снимки. По време на обиколката ще посетим фабриката за злато Iris Gold, манастира Св. Архангел Михаил, фабрика за Зехтин в селището Панагия, където ще ни разкажат подробно как се произвежда първокачествен студенопресован зехтин. След това се отправяме към столицата на острова от където ще си направим пешеходна разходка и след това ще отпътуваме с ферибот обратно към пристанището Керамоти. Връщане в Кавала. Нощувка.
           Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. В 8:20 часа отиваме отново на Амолофи – свободно време за плаж до 15:30. Отпътуване за Пловдив и София. Пристигане вечерта.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ТУРИСТ:

Hotel Esperia 3 * На турист в двойна стая Трети възрастен в стая Дете от 6 до 12 години настанено с двама възрастни
Стандартна двойна или тройна стая 235 за Юни и Септември
249 за Юли и Август
225 лева 169 лева

 

– Дете до 6 години заплаща само 90 лева седалка в автобуса.
Самостоятелна стая НЕ се предлага

 

ТА „Виа-Орбита”си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата .

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100004231/ 01.01.2023 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 /  965-15-25

от 235 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

Прага – Белград

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice