ЕКСКУРЗИЯ БУДВА - ДУБРОВНИК - КОТОР

31.10.2023

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА   –    БУДВА – ДУБРОВНИК – КОТОР 

5 дни / 3 нощувки

Дати:  31.10.2023

 Цена :  435лв.

     1 ден: Пазарджик – София – Будва.

Отпътуване от Пазарджик в 20.30 ч , от София в 22:00 ч. от стадион Васил Левски . Преминаване през ГКПП Калотина. Пътят ни минава покрай сръбските градове Ниш, Крушевац, Кралево, Нови Пазар и столицата на Черна гора Подгорица. Нощен преход.

     2 ден: Будва

На сутринта почивка край  Шкодренско езеро – най – голямото езеро на Балканския полуостров. Фото- пауза на площадката срещу остров Свети Стефан. Около обяд пристигане в Будва.Настаяване в хотела. Следобед –  туристическа  пешеходна обиколка с екскурзовод  на Стария град. Ще се разходим по тесните улички и малки площади и  ще усетим  романтиката и хармонията на този град. Всеки камък тук има своя собствена история… Неслучайно Будва се смята за кралицата на Адриатика. По време на обиколката  ще научим  историята на този град,  датиращ от преди цели 2500 г. Свободно време за посещение на Археологическия музей и крепостта  , за чаша кафе или вино  на полъха на Адриатика.   Завръщане в хотела . Вечеря . Нощувка.

      3 ден: Закуска в ресторанта на хотела.Екскурзия до Котор . 

В 8.30 ч отпътуване от хотела.След кратко пътуване  пристигаме  в Котор( на23 км. от Будва). Туристическа програма с местен екскурзовод : главната порта на Стария град –  включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Часовниковта  кула,  „Стълба на срама”,  църквата „Свети Николай“, „Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“ и др. Свободно време за обяд и самостоятелно изкачване по крепостните стени, от където се открива спираща дъха гледка. Възможност за разходка с корабче до о.” Света Богородица” на скалата . Разходка на острова и докосване до Чудотворната икона на Света Богорадица.Следобед завръщаики се в хотела ще направим обзорна разходка по Которския залив. Вечеря . Нощувка.

     4 ден:Закуска .Екскурзия до Дубровник .

След закуска ще се отправим към Перлата на Адриатика – Дубровник.  Пресичане на Которския залив с ферибота . Туристическа програма с местен екскурзовод  : Стария град ( Порта Пиле ), главната улица Страдун, заобиколена от крепостните стени, известния фонтан на Онофрио, свързан с акведукт на 12 км извън града, Францисканския  манастир с древната аптека, Камбанарията на града, Двореца на Ректора, църквата  Св. Влас и други. Свободно  време  за обед , покупки , чаша кафе или разходка из Стария град или разходка с корабче до остров Локрум. На острова можете да посетите ботаническата градина и разрушения манастир,”Мъртво море” – представляващо вътрешно затворено езеро пълно със солена морска вода. Връзката му с морето се осъществява през естествен подземен канал, започващ от пещера в далечният му край.                                                                                                                                                  

 Късния следобед ще тръгнем обратно за Будва за да се приберем навреме за вечеря. Нощувка.

     5 ден: Будва – България.

Закуска .Освобождаване на стаите .Отпътуване за  град Цетине   – първата столица на Черна гора – музей под открито небе.Посещение на  Цетинския манастир.Отпътуване за България.По пътя преминавама през столицата Подгорица. По пътя кратки  спирки за почивка.Ще посетим и  разгледаме манастира Морача с прекрасните му градини и древна история.  Пътят ни минава по каньона на река Морача – втория по големина в света каньон  – на река Тара. Пристигане  в София   и Пловдив късно вечерта.   Всяко хубаво нещо има край!

Цената включва :

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус ;
 • 3нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * централно разположен в Будва;
 • Туристическа програма в Будва с местен екскурзовод – ;
 • Посещение на Цетине и Цетинския манастир ;
 • Посещение на манастира Морача ;
 • Екскурзовод от агенцията ;

Цената НЕ включва :

 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро  – 2 лв. на ден;
 • Екскурзия до Дубровник с включена пешеходна обиколка с местен екскурзовод – 25евро ;
 • Екскурзия до Котор и туристическа програма с местен екскурзовод – 10евро ;
 • Доплащане за единична стая – 90 лв;
 • Дете до 12г с двама възрастни ползва 50 лв намаление ;
 • Билет за корабче до о. Света Богородица –   15  евро/при група от 20 човека/
 • Билет за корабче до остров Локрум – 27 евро ;
 • Входни такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер ;
 • Туристическа такса – 1,20 евро на нощувка на човек на ден (заплаща се на място в хотела )
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание:  цената е между 2% -3% от застрахователната сума Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Ориентировъчни входни такси  на посещаваните обекти:

Стария град на Котор – вход -1 евро; Крепостната стена в гр. Котор 3 евро ,  Цитаделата на Будва – 3 евро;

Дубровник: Крепостни стени – 35  еврo;

Условия:

 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 35 души.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При резервация се заплаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.

 Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти

 

 

 

 

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100004231 / 01.01.2023 г при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Хр. Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

435 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

Прага – Белград

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice