Уикенд в МИЛАНО, Лугано, Комо и езерата

Дата : 12.10.23

Уикенд в МИЛАНО, Лугано, Комо и езерата

4 дни със самолет / три нощувки и закуски /  

  12.10. 23 

Програма

1 ДЕН  София – Бергамо/ Милано

12:45 ч. среща на летище СФ Терминал 2 на гишето за Милано. 14:45 ч. Отпътуване от летище София с полет  на Ryan Air.  15:45 ч. пристигане на л-ще Бергамо до Милано.  Трансфер летище – Милано и настаняване в хотел 3* в  Милано.   Свободно време за разходка и  вечеря . Връщане в хотела. Нощувка.

2 ДЕН    Eзерото МАДЖОРЕ – Стреза
Закуска. Свободно време в Милано или  По желание Eднодневна екскурзия до езерото Маджоре  и Стреза *08 ч. Отпътуване с влак за Стреза (95 км – 1ч.07 мин.) – перлата на Лаго Маджоре, градче, разположено на брега на езерото, в което Ърнест Хемингуей написва известния си роман “Сбогом на оръжията”. По желание, срещу допълнително залащане –  разходка с лодка до 3-те Боромеови острова. Посещение на Ренесансовата вила на семейство Боромео и на красивата ботаническа градина в английски стил, разположени на Изола Мадре. Разходка сред чудните цветни градини, разположени терасовидно към езерото на Изола Белла и посещение на италианския бароков дворец, където през 1935 г. се провежда конференцията Стреза. и Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище, След 15 ч. – разходка из Стреза, Разходка по крайбрежната алея с изглад към Алпите. Връщане в  хотела. Нощувка.

3 ДЕН   Милано Лугано /Швейцария /-  Комо и едноименното езеро .

Закуска. По желание, с допълнително заплащане:* 08 ч. Едноднодневна екскурзия пленителния град  ЛУГАНО и курорта Комо. Пристигане в Лугано – най-южния град на Швейцария/кантон Тичино, живописно  разположен на брега на езерото Лугано.  Разходката ни започва от пиаца делла Риформа, където се издига ренесансовата сграда на кметството, катедралата „Сан Лоренцо“ и продължава през вечно зеления парк и крайбрежната алея, известена с красивите си италиански дворци. Отпътуване за езерото Комо. Разглеждане на главния град на езерото Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България – осем години след смъртта му. Възможност за разходка с корабче по езерото.Свободно време. Връщане в Милано. Нощувка.

4 ДЕН –  Милано – Бергамо – София

Закуска. 09:30 ч.  Пешеходна разходка в историческия център на Милано /с метро /: започва с посещение на средновековната крепост „Сфорца”, продължаваме по виа „Данте“ с паметника на Гарибалди към  Площада и Катедралата Дуомо  една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща   готика”. Фото- пауза пред внушителния монумент на краля- обединител. Ще прекосим Покрития пасаж Виктор Емануел II, към Паметника на Леонардо да Винчи и операта “Ла Скала” /отвън/. Свободно време за шопинг по световно извесна улица на модата Монтенаполеоне .    Свободно време в  Милано по интереси – за музеи или шопинг. В 17 ч. Трансфер хотел – летище. В 19:50 ч. излитане за София с  полет на Ryan Air. В 22:45 ч. пристигане в София T2.

Дата на отпътуване Цена за възрастен в двойна стая Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни
12.10. – 15.10. 2023 799 лева  750 лева 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 18 туристи

Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 15 туристи.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет София – Милано(Бергамо) – София;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Милано;
 • летищни такси + 1 ръчен багаж (чанта или раница 40 x 30 x 20 cm, до 10 kg );
 • трансфер летище – хотел – летище
 • Туристическа обиколка на Милано с екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 5000 евро на ЗД“ЕВРОИНС“;
 • Водач по време на пътуването от ТА “ИНТЕРТРАВЕЛ“ при група мин 15 души.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за единична стая – 220 лв.
 • Ръчен багаж (Преоритет) – 10 кг. 70 лева в двете посоки / с размери 55 x 40 x 20 см / без остри предмети, шишета и флакони/ (предварително се заявява и плаща);
 • 1 чекиран куфар до 10 кг. 80 лева в двете посоки с размери 55 x 40 x 20 см / (предварително се заявява и плаща);
 • 1 чекиран куфар до 20 кг. 132 лева в двете посоки (предварително се заявява и плаща);
 • Eднодневна Екскурзия до ЛУГАНО и eзерото КОМО135 лв. Дете до 12. – 110 лв (с микробус при мин.15 души и се заявява предварително) НЕ включва входни такси на туристически обекти   по желание.
 • Eднодневна екскурзия до езерото Маджоре – 175 лв. /с влак до СтрезаКорабче от Стреза до 3 острова (Изола Бела – Изола Мадре – Изола Пескатори) И включен  Комбиниран билет за входни такси  на 2-та острова – за Дете до 12 год. 120 лв.   при мин. 15 желаещи.  и се заявяваи се заплаща предварително)
  на Изола Бела:
  – посещение на двореца Borromeo e на неговите барокови градини.
  – Изложба „Виталиано VI. В двореца на Изола Бела ”, посветено на нейния основател, след 400 години от неговото раждане.

        на Изола Мадре:
       
– посещение на Ботаническата градина, където се намират редки растителни видове и колекции
        от всяка точка на света.
        – посещение на Двореца Borromeo;

 • Задължителна туристическа такса престой в Италия, заплаща се на рецепцията на
 • хотелa 4 €  на турист на ден ( общо 12   за хотел 3*);
 • за предвижване в центъра на Милано и до туристичести обекти препоръчваме да закупувате             /1 билет – 20 дневна карта – 7 евро, която важи по всички линии на мерто и градски транспорт;
 • Важно ! Във връзка с драстичното поскъпване на цените на горивата, такси и др. транспортни разходи сме принудени да обявим допълнителна горивна такса по програма: позовавайки се на  т. 2.1.7.1. от условията по договора за пътуване на ИнтерТравел – М.Д.“- При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото.“

Горивната такса по тази програма се обявява  20 дни преди отпътуване – задължителна

Weizz Air      Полетно разписание на                    Ryan Air  :
Отпътуване София Бергамо Връщане Бергамо София
12.10. 06:35 ч. 07:45 ч. 15.10. FR 3437 14:30ч. 17:25 ч.

 

Начин на плащане:    Депозит  300 лв.  + такса багаж;

Доплащане до 20 дни преди тръгване.

Курс 1 евро = 1.96 лв;

Санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни:

ИТАЛИЯ и Швейцария: Няма Визи  

Санитарни и медицински изисквания за влизане в ИТАЛИЯ спрямо български граждани: 

За Влизане в Италия от 03.01.2023  не се  изискват нито сертификати, нито тестове!!!

От 1 ЮНИ  се препоръчва носенето на респираторни средства тип FFP2 в следните случаи:
а) въздухоплавателни средства, извършващи търговски превоз на пътници;                                                  б)Препоръчва се носенето на средства за защита на дихателните пътища на всички обществени закрити места или места, отворени за обществеността.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди началната дата

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Информация превозвача:  RYAN Air  DAC.
Corporate Head Office  Airside Business Park  Swords  Co. Dublin, Ireland

https://corporate.ryanair.com/about-us/our-fleet/
норма за безплатен превоз : една малка чанта ръчен багаж / с размери максимум 40 х 20 х 25 см /  на борда на самолета без остри предмети, шишета и флакони/
– ръчен багаж с доплащанеПриорити Ръчен багаж до 10 кг / с размери 55 x 40 x 20 см / без остри предмети, шишета и флакони/

чекиран багаж с доплащанекуфар до 10 кг / с размери 55 x 40 x 20 см /

или куфар  до 20 кг / с размери 81x119x119 см /

*Цените за багажа и местата подлежат на препотвърждение

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Промяна на име на пътник – Резервацията не може да се прехвърля. Името обаче може да се промени чрез Центъра за обаждания до 3 дни преди обявеното за излитане време, като се заплати такса – 60 евро за смяна на име на еднопосочен билет. Таксата се начислява на сменено име и на сектор. При отказ от пътуване цената за пътуване и таксите не се възстановяват.

Багаж, норма за безплатен превоз – една малка чанта с размери максимум 40 Х 20 Х 25 на борда на самолета* плюс с доплащане1 брой Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см / без остри предмети, шишета и флакони/ и  чекиран багаж с доплащане 1 куфар  до 20 кг

Превозването на течности, аерозоли и гелове в зоната за сигурност на летището и на борда се контролира в съответствие с актуалните Изисквания за сигурност в ЕС.

Течности в ръчния багаж

Когато минавате през проверката на сигурността на летището:

 • Пренасяните течности трябва да са в опаковка от по-малко 100 мл (3,4 унции)
 • Всички течности трябва да бъдат пренасяни в единични, прозрачни, повторно затварящи се пластмасови опаковки с размери максимум 20 см Х 20 см и с общ капацитет до 1 литър.
 • Трябва да е възможно да затворите опаковката добре и да я нагласите в ръчния си багаж.
 • Опаковката с течностите трябва да бъде извадена от останалия ръчен багаж и да бъде прегледана самостоятелно.

Чек-ин гишето – отваря 2 часа преди излитане и затваря 40 минути преди излитане. Пътници, които се явят по-малко от 40 минути преди обявеното за излитане време не се допускат на борда, губят местата си, а парите им няма да бъдат възстановени.

ФлотЧаст от стратегията на Ryanair да предлага възможно най-евтини самолетни билети включва използването само на един вид самолети по всички маршрути. Това са модели 737-800 на Boeing, които към 2017 г. наброяват 360. Очаква се до 2019 г. броят им да се увеличи до 570, като са поръчани и 100 модела Boeing 737 MAX 200.

Повече пространство за краката предлагат редовете 1, 2-5, както и 16 и 17.

Услуги на борда – Като авиолиния с отстъпки, RyanAir не предлага безплатна храна на борда. Пътниците могат да закупуват напитки и закуски от стюардесите.

*Цените за багажа и местата подлежат на препотвърждение.

Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, която е  4-5% от цената на пътуването и се сключва до 3 дни след сключване на Договора.

799 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

Прага – Белград

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice