ПОЧИВКИ О-В ЛЕФКАДА

ЛЯТО 2023

 

ПОЧИВКИ О-В ЛЕФКАДА –

 ЛЯТО 2023

 

1 ДЕН /събота/: Отпътуване от Пловдив – 03:30 ч. от ОМВ пред хотел Ст. Петербург;  София в 6:00 ч от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Верия – Козани – Йоанина – Превеза – о-в Лефкада. Настаняване в  Ionio 3* / Pegasos  3* – НИДРИнай пъстрия и оживен курорт на остров Лефкада. Нощувка.

2 ДЕН /неделя /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

3 ДЕН /понеделник /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Круиз 7 гръцки острова с включен обяд. Нощувка.

4 ДЕН / вторник /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

5 ДЕН / сряда /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Екскурзия до Парга и „Оракулът на Смъртта” – Некромантио. Нощувка.

6 ДЕН / четвъртък /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *посещение на плаж Катизма и  манастира Панагия Фанеромени. Нощувка.

7 ДЕН / петък /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

8 ДЕН /събота/: Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София / Пловдив вечерта.

ЦЕНА НА ЧОВЕК, ЗА 7ВВ ПАКЕТ,

В ЛЕВА

02/09 – 09/09/2023
На човек в двойна стая 715.00 лв.
Трети възрастен в двойна стая 545.00 лв.
Дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 429.00 лв.
Доплащане за единична стая 480.00 лв.

За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 160.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена  застраховка. Програмата е подходяща за всички туристи, с изключение на някои от допълнителните екскурзии, които са описани по-долу. *Доплащане за единична седалка в автобуса – 180 лв. Дните на провеждане на допълнителните екскурзии ще се обявяват по време на пътуването.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

·         Транспорт с комфортен автобус;

·         7 нощувки със закусни на блок маса в хотел  Ionio 3* / Pegasos  3;

·         Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие  10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 4 год. и над 65 г. имат доплащане /;

·         Пътни, входни и магистрални такси;

·         Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

·         Круиз 7 гръцки острова с включен обяд – 35 € – 70лв., деца до 11.99 г. – 30 € – 60 лв.;

·         Екскурзия до Парга и „Оракулът на Смъртта” – Некромантио – : 35 € – 70 лв.; деца до 11.99 г. – 30 € – 60 лв. (с включена входна такса за Некромантио);

·         Плаж Катизма и  манастирът Панагия Фанеромени – 10 € – 20 лв.;

·         Туристическа такса – 1,50на стая на вечер -заплаща се на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.

·         Разходи от личен характер;

·         Бакшиши;

·         Такса гориво -позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване, ако има основателна причина се налага въвеждането на „такса гориво“. Точният размер се определя до 20 дни преди датата на отпътуване, но не надвишава 8% от пакетната цена ;

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!

При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Круиз 7 гръцки острова с включен обяд – / целодневен с включен обяд /. Един незабравим ден, в който ще имате възможност да посетите най – забележителните Йонийски острови, без да загубите възможност за плаж: Лефкада – ще поплувате на най-хубавия му плаж Порто Кадзики, Кефалоня – най-големият от Йонийските острови; Итака – островът на Одисей; Скорпиос, Спарти и Скорпиди – бившите вече острови на Онасис; о-вите Мадури и Меганиси.

Програмата е неподходяща за хора в неравностойно положение. Препоръчваме: кърпа, бански, джапанки и слънцезащитни средства.

ЦЕНА: 35 €, деца до 11.99 г. – 30 €;

Екскурзия до Парга и древния  „Оракулът на Смъртта” – Некромантио            – целодневна.

Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на    НЕКРОМАНТИО – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. Екскурзията продължава към Парга – живописен  курорт на брега на Йонийско море, разположен на прекрасните заливи Валтос и Крионери.  Тук ще имате възможност за обяд, разходки и фотосесии. Изкачването до Некромантио е неподходящо за трудно подвижни хора, имащи проблеми с ходенето. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства.

ЦЕНА: 35 €; деца до 11.99 г. – 30 € с включена входна такса за Некромантио;

Плаж Катизма и  манастирът Панагия Фанеромени

Както на повечето Йонийски острови, така и на Лефкада – тюркоазените плажове се намират от западната им страна и много от тях са недостъпни откъм суша. На този остров обаче плаж Катизма е достъпен и с автобус. Предлагаме целодневно плажуване тук и по пътя разглеждане на манастира Панагия Фанеромени.

Плажът е организиран с различни видове чадъри и шезлонги, бийч барове, душове, тоалетни, но са платени. Цените на сет от 2 шезлотга и 1 чадър варират в зависимост от сезона, вида им и близостта до морето. Туристите могат да се възползват и от многобройните плажни развлечения и спортове.

Препоръчваме да си носите всичко необходимо за плаж и доброто настроение.

ЦЕНА: 10 €;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При потвърждение на резервацията – 30% от сумата.  Ако има ранни записвания          се вземат условията по тях.

                    Пълно плащане: 15 дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. „Христофор Колумб“ 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100004082.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 8.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 16.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 8.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

 

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100004231/ 01.01.2023 г. при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Хр. Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

715 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

Прага – Белград

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice