Търси оферти

Пещерата „Проходна“ или Очите на Бога - Русе -

Басарбовски манастир "Св. Димитрий Басарбовски"

 Пещерата „Проходна“ или Очите на Бога -Русе – Басарбовски манастир „Св. Димитрий Басарбовски“
                                                                                                                                    

              1 ден : Отпътуване 06:30 ч. от от спирката на магазин Била /Старата автогара/ през гр.София за гр.Карлуково . Посещение на пещера Проходна, наричана още „Божиите очи”. Още с влизането в пещерата, която представлява скален мост с дължина 262 метра, кожата настръхва, защото температурата внезапно пада с 10-15 градуса. В Проходна са снимани няколко български и чуждестранни филми, между които и „Време разделно”.
По желание посещение на скалния манастир „Света Марина“ намиращ се в близост до пещера „Проходна“. Скалният манастир се състои от малка църква и дворче. Скалната църква „Света Марина“ е построена през XIVв и според кратката историческа справка, намираща се до входа й, се смята за уникален паметник на Българското средновековие.
Посещение на Национален пещерен дом “Петър Трантеев”. Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. Посещение на скалните къщи .
Отпътуване за град Русе .Нощувка в гр.Русе . По желание :Разходка с кораб , около 60 минути плава корабът и се наблюдават сградите от двете страни на брега на р.Дунав .При възможност – организиране на вечеря с музика срещу допълнително заплащане .
              2 ден : Закуска . Разглеждане на гр. Русе – пешеходната зона . Отпътуване за Бесарбовския скален манастир . Посещение на Скалният манастир „Св. Архангел Михаил” намиращ се на 22 км от Град Русе, в близост до село Иваново, в границите на Природен парк „Русенски Лом”. След обед – Отпътуване и пристигане в късно вечерта

 ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА :
1 нощувка със закуска в хотел **/*** в района на град Русе
транспорт с комфортен автобус;
екскурзоводско обслужване.

Цената е валидна при 45 записани туриста

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• разходка с кораб по Дунав 15 лв
• вечеря в гр. Русе – около 15 лв

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора  03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43   тел.02 /  965-15-25

95  лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ОДРИН-ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Истанбул – Всеки четвъртък

Екскурзия Пирот и Ниш

Румъния – Букурещ – Синая – Бран – Брашов

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv