Мини почивка на остров Лефкада

13.09.2023г.

Мини почивка на остров Лефкада 

Датa : 13.09.2023г.

4 нощувки със закуски и вечери

Програма:

1 ден : Отпътуване от Пловдив в 5.30ч от спирката на ОББ срещу хотел Тримонциум. Отпътуване от Пазарджик в 6.30  часа от Старата автогара  – посока Солун, Верия , Козани , Йоанина , Превеза – остров Лефкада. Кратки спирки по пътя за почивка. Пристигане на остров Лефкада. Настаняване в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка.

2 ден : Закуска. Туристическа разходка до центъра на града . – Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време. След обед по желание посещение на  манастира „Панагия Фанеромени“ – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида и  плажа „Катизма“ – един от най-добрите на острова. Завръщане в хотела. Свободно време .Вечеря. Нощувка . 

3 ден : Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане 40 евро / – Целодневна екскурзия с корабче до седем  от Йонийските острови.

Ще имате възможност да разгледате най-атрактивните Йонийски острови :Плуване на плажа Порто Кацики , след което се отправяме към о. Кефалония /най-големият йонийски остров/, посещение на селцето  Фискардо ; остров Итака – острова на Одисей – плуване; остров Меганиси – пещера Папаниколи;  акустиране на о.Скорпиос  за кратко плажуване , виждаме о.Спарти и о.Кастри , бивша собственост на Онасис, след което се отправяме към о.Мадури- известен със своята вечнозелена растителност, собственост на фамилията Валаоритис. Круизът се реализира от пристанището на Нидри и е с включен обяд. Продължителност – около 9 часа.  / препаръчителни са аква обувки , бански ,слънчеви очила и шапки / . Вечеря. Нощувка.

4 ден : Закуска. Свободно време за плаж или по желание – Екскурзия до Парга и древния  „Оракулът на Смъртта” – Некромантио     целодневна.Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на    НЕКРОМАНТИО – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. Екскурзията продължава към Парга – живописен  курорт на брега на Йонийско море, разположен на прекрасните заливи Валтос и Крионери.  Тук ще имате възможност за обяд, разходки и фотосесии. Изкачването до Некромантио е неподходящо за трудно подвижни хора, имащи проблеми с ходенето. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Завръщане в хотела. Вечеря Нощувка.

5 ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България . Кратки спирки за почивка по пътя. Късно вечерта – пристигане в Пловдив.

 

Цена – 495 лв.

 

Пакетната цена  включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*;
  • Туристическа програма в града ;
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут ;

 

Пакетната цена не включва:

  • медицинска застраховка – 2лв на ден ;
  • целодневен круиз „Йонийски острови “с включен обяд – 40 евро ;
  • екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ и плажа „ Катизма“ – 15 евро ;
  • екскурзия до Парга и древния „ Оракулът на смъртта“ – 35 евро;
  • Доплащане за единична стая – 180 лева
  • Пожелание доплащане за Застраховка Отмяна на Пътуване – около 3.5% от общата цена по договор със Застрахователна компания Евроинс. ЗОП се сключва до 5 дни от подписване на договор за пътуване;

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

 

ТА „Виа-Орбита”си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата .

 

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

03700100004231 / 01.01.2023 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43

тел.02 /  965-15-25

495лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

Прага – Белград

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice