ЕСКИШЕХИР ( ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА) И

ИЗНИК (ДРЕВНА НИКЕЯ )

ЕСКИШЕХИР ( ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА)

И

 ИЗНИК (ДРЕВНА НИКЕЯ )

20.09.2024г.

 

     1-ви ден:

Отпътуване от Пазарджик в 20.00 ч./ Старата Автогара/ , от  Пловдив / ОМВ Санкт Петербург/ – 20.30 ч.  в посока  граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле. Преминаване по третия мост над Босфора „ Явуз Султан Селим “ и моста „ Осман Гази “ над Измитския залив.

     2-ри ден:

Сутринта пристигане в град Ескишехир – известен още като Турската Венеция, разположен на река Порсук и изкуствено прокопаните канали , с  шест  прекрасни парка и многобройни забавления.

Посещение на  парка „Кент“ с красиво изкуствено езеро , плаж  , кафенета , конна база . Разглеждане на Eтнографският комплекс „Одунпазаръ“ с типичната архитектура на къщите , включен в списъка на Юнеско като част от световното културно наследство ; Куршунлу джамия; Музея на восъчните фигури (входната такса се заплаща допълнително).

Настаняване в хотела. Свободно време за почивка.

Към 16ч. разглеждане на центъра на града . Свободно време  за разходка  по брега на река  Порсук с многобройните мостове над нея и красиви статуи , разходка с корабче или  гондола . Възможност да опитате едно от традиционните  ястия „чибюрек“ или да вечеряте  в  района Адалар  с  многобройните ресторанти , кафенета от двете страни  на реката. Връщане в хотела. Нощувка. 

     3-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание (срещу заплащане) полудневна екскурзия до парка „Сазова“. Панорамна обиколка на парка с туристическо влакче или посещения на многобройните атракции – Приказния замък, напомнящ за Дисниленд ; Пиратския кораб ; Парка Миниатюрк с 32 макета; ; Космическия дом ; Центъра на науките ; Зоопарка „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. с Японска градина, Подводен свят и др.

След обяд – посещение на най-големият МОЛ в града – „Еспарк“.

Връщане в хотела. Нощувка.

      4-ти ден:

Закуска. Отпътуване за град  Изник , разположен на брега на едноименното езеро и по-известен със старото си име Никея. Тук се е провел Първият вселенски събор през 325 г., а след превземането на Константинопол от латинците през 1204 г., градът става столица на Никейската империя. Разглеждане на крепостните стени, акведукта ,  църквата „Света София“ , мястото на Седмия вселенски събор на християнството. Свободно време за фото пауза на езерото и обяд. По желание- посещение на Музея на керамиката и множеството занаятчийски работилници по главната улица за рисувани керамични изделия. Отпътуване за България .Късно вечерта пристигане в Пловдив и Пазарджик.

          Цена :  365 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус 3/4*;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*   в град Ескишехир ;
 • Водач от агенцията;
 • Местен екскурзовод в градовете Ескишехир и Изник;
 • Пътни и гранични такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Цената НЕ включва:

  – Горивна такса ;

  – Входни такси на посещаваните обекти , разходки с корабче или гондола , допълнителни екскурзии :

 • Посещение на парка „Сазова“ – 10 евро като цената включва трансфер и паркинг (без включени входните такси на обектите в парка и зоопарка) ;
 • разходка с корабче по реката – 30 TL; гондола – 100 TL за 4 човека ;
 • Музей на восъчните фигури – 30 TL;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. – 4.00 лв. (задължително доплащане).Лица над 80 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора;
 • Разходи от личен характер
 • PCR/ Aнтигенен тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходим).

ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановя.
 • Цените на входните такси са ориентировъчни и може да имат промяна!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, точна информация ще получите в офисите ни, преди отпътуването.

 

ТА „Виа-Орбита”си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100004231  / 01.01.2023 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

365 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Великден – о.Корфу

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

Чорлу – Текирдаг

КРУИЗНА ПРОГРАМА – ОАЕ, КАТАР И САУДИТСКА АРАБИЯ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice