БУРСА – АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ЕСКИШЕХИР

29.04.2024 , 04.09.2024

 

 

БУРСА – АНКАРА – КАПАДОКИЯ  – ЕСКИШЕХИР

04.09.2024

( 6 дни / 5 нощувки с 5 закуски + 4 вечери )

ЦЕНА: 685 ЛЕВА

 

1 ден: Отпътуване : 06.00 ч. от гр. Пазарджик , 06:30 ч. Пловдив . Пристигане  в Бурса – град ,  изпълнен с градини и паркове , често наричан „Зелената Бурса“. Настаняване  в хотела.  Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града:  Крепостните стени с  Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Улуджами, Козахан – пазарът на коприната , Капалъ чаршия . Вечеря. Нощувка  /1/.

2 ден: Закуска. 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. По желание срещу допълнително заплащане – посещение на Шоу на дервиши. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.

4 ден: Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото където първите Християни са се крили от своите гонители. Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми.  Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. По желание срещу допълнително заплащане – организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „ Яшар  Баба „ – (без храна – с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4/.

5 ден: Закуска.  Отпътуване за родното място на Настрадин ходжа –  град Ескишехир  , известен още като Турската Венеция.  През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. Нощувка /5/.

6 ден : Закуска. Отпътуване за България.  

 

Цената включва:

 Транспорт с комфортен автобус;

 1 нощувка със закуска и вечеря  в хотел 3* в Бурса;

 2 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3* в  Кападокия;

 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в  Анкара;   

 1 нощувка със закуска   в Ескишехир ;

Екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ;

Медицинска застраховка;

Придружител от фирматa.

 

Цената не включва:

Входните такси на посещаваните обекти / ориентировъчни цени / :

Музея на Анадолските цивилизации ; – 280 TL.

Скалните църкви в Гьорeме; – 480 TL.

Крепоста Учхисар;  около 120 TL

Подземен град Каймаклъ 300 TL

Долината Паша Байлар 280 TL

Летене с балон над Кападокийската долина -250 евро

Турска вечер –  30 евро ; Шоу дервиши –   25 евро

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

 Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата

Необходими документи:  валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

!!! Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса;

 

 

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100004231 / 01.01.2023 г.при ЗД “ Евроинс “ АД- гр. София, бул. „Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

685 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Букурещ – Синая – Бран – Брашов

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

Чорлу – Текирдаг

Китен – КООП ХОТЕЛ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice