БУРСА – АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ЕСКИШЕХИР

6 дни / 5 нощувки

БУРСА – АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ЕСКИШЕХИР

15.07.2023, 30.09.2023
(6 дни / 5 нощувки с 5 закуски + 4 вечери )

ЦЕНА: 655 ЛЕВА

      1 ден: Отпътуване : 06.00 ч. от гр. Пазарджик , 06:30 ч. Пловдив . Пристигане в Бурса – град , изпълнен с градини и паркове , често наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града: Крепостните стени с Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Улуджами, Козахан – пазарът на коприната , Капалъ чаршия . Вечеря. Нощувка /1/.
      2 ден: Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.
     3 ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. По желание- посещение на Шоу на дервиши – 20 евро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.
     4 ден: Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. По желание: Организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „ Яшар Баба „ – Цена 25 евро (без храна – с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4/.
    5 ден: Закуска. Отпътуване за родното място на Настрадин ходжа – град Ескишехир , известен още като Турската Венеция. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. Нощувка /5/.
    6 ден : Закуска. Отпътуване за България.

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса;

2 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3* в Кападокия;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара;

1 нощувка със закуска в Ескишехир ; екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ;

медицинска застраховка;

придружител от фирматa.

Цената НЕ включва:

Входните такси на посещаваните обекти :
Музея на Анадолските цивилизации – 150 TL;

Скалните църкви в Гьорeме – 300 TL;

Крепоста Учхисар –около 100 TL;

Подземен град Каймаклъ – 250TL.
Летене с балон над Кападокийската долина 270 евро
Турска вечер- 30 евро , Шоу дервиши- 25 евро

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
Необходими документи: валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100004231 / 01.01.2023 г.при ЗД “ Евроинс “ АД- гр. София, бул. „Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

655 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

Чорлу – Текирдаг

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice