Екскурзия до Цари Мали град, Боровец и Самоков

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ !!!

Програма
Отпътуване от Пазарджик в 8:30 ч. от спирката на магазин „ Била ”/Старата автогара/ за Цари Мали град. Културно-историческият комплекс е открит официално на 18 юли 2013 година. Той включва късноантична крепост, църковен ансамбъл и зони за отдих и спорт на хълма Св. Спас. Консервирани и реставрирани са южната, северната и източната крепостна стена. Реконструирани са кула на южната стенаи двете кули на северната стена, фланкиращи портата. Църковният ансамбъл е консервиран и реставриран, като църквата от XV век. В реконструираните до покрив две кули на северната стена са поместени музейните експозиции – „Праистория“, „Бит и поминък през късната античност“, „Керамика“, „Нумизматика“ и „Военен живот“. До обекта са изградени две туристически пътеки, които тръгват от село Белчин, както и релсово пасажерно транспорно съоръжение с въжено задвижване. Свободно време за разглеждане на комплекса.

Отпътуване за Самоков. Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква ”Рождество Богородично”, Голямата чешма (чешмата с обицата).
Отпътуване за Боровец – най-старият и най-голям планински курорт в България, известен до средата на 20 век като Чамкория. По желания посещение на „Царска Бистрица”- бивш дворец на владетелите от Третото българско царство, изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния.
Отпътуване за Пазарджик.

 

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• Посещение на Самоковски девически манастир;
• Екскурзоводски услуги;

 

Цената НЕ включва:
• Разходи от личен характер
• Входна такса за Цари Мали град :
Обходен билет – Възрастни – 6 лв. ; Ученици, студенти и пенсионери – 3 лв.
• Входна такса за “Царска Бистрица”- Възрастни – 5 лв.; Ученици, студенти и пенсионери – 4 лв.

 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълно плащащи туриста;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

25 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Великден – о.Корфу

ИНДИЯ и НЕПАЛ

Чорлу – Текирдаг

ЛУКСОЗНО КРУИЗНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice