Екскурзия до Перперикон - Кърджали , Хасково

Дати:14.10.2023

 

Двудневна екскурзия до Перперикон, Златоград, Кърджали, Татул, Хасково  

Дати: 14.10.2023
 
Ц
ена: 149 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1:   Отпътуване в 6.00 ч. от Пазарджик. Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров – Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху  този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Пристигане в Кърджали. Посещение на Регионалният исторически музей – създаден с цел събиране, опазване и популяризиране на културно -историческото наследство  на Източните Родопи. Посещение на “водното огледало” на брега на което се намира кърджалийският манастир „Свети Йоан Предтеча“. Той е ранносредновековен български ансамбъл с крепостна стена и кули, с раннохристиянски корени и антично минало. След археологично изследване и разкопки през втората половина на ХХ век, през 90-те години на XX век са предприети възстановителни работи като от 2000 година реставрираната черква е осветена и в нея се извършва редовна служба. Посещение на манастира „Успение Богородично” – православно духовно средище. Изграден е изцяло със средства на дарители, един от малкото новопостроени в България. В двора на манастира е разположен построения около кладенеца параклис Животоприемний източник, за който се счита, че Божията майка казва, че мнозина ще намерят изцеление при него и че е благословен. В манастира се намира изключително ценна реликва – частица от Кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф. Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Свободно време. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание организирана вечеря. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. 9.00ч  разглеждане с екскурзовод на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да се насладите на прясно приготвеното кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите – “Успение Богородично” – построена през 1834 год. и сградата на най-старата поща в България.

Напускане на хотела и отпътуване за Татул. Тракийското светилище датира от края на V и началото на ІV хил. пр. Хр. Представлява скален масив с пресечена пирамида на върха.
Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Отпътуване за Хасково. Разглеждане на Монумента „Света Богородица“ – издигаща се над града статуя на Света Богородица с Младенеца – считаната за покровителка на града. Монументът притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Посещение на Камбанарията, от където се открива незабравима гледка към града. Свободно време за почивка и кафе. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус ;
 • 1 нощувка със закуска  в град Златоград ;
 • Посещение на Перперикон ;
 • Посещение на историческия музей в Кърджали ;
 • Посещение на водното огледало ;
 • Посещение на кърджалийският манастир „Свети Йоан Предтеча“ ;
 • Посещение на манастира „Успение Богородично“ ;
 • Посещение и туристическа обиколка на Ареален комплекс Златоград ;
 • Посещение на Татул ;
 • Туристическа разходка в Хасково ;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут ;

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка – 1 лв. на ден за хора до 65 г, 1,50 лв. за хора над 65 години.
 • Организирана вечеря – 18 лв
 • Входни такси: Перперикон – 6 лв. за възрастни, 2 лв. за пенсионери и деца,РИсторически музей – 5лв възрастни ; 2лв.- пенсионери и деца ;Татул – 3 лв. възрастни, 1 лв. за пенсионери и деца;Етнографски ареален комплекс – Златоград – 3 лв. за възрастни, 1,50 лв. за пенсионери и деца; Музей на Делю войвода – 2лв редовен 1 лв ученици и пенсионери;Взаимно училище – 2лв редовен, 1 лв ученици и пенсионери;

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• Удобни обувки за радходките на Перперикон, Татул и Златоград;
• фотоапарат и много, много добро настроение…….

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

 

Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора “

 03700100004231 / 01.01.2023 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

149 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Великден – о.Корфу

ИНДИЯ и НЕПАЛ

Чорлу – Текирдаг

ЛУКСОЗНО КРУИЗНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice