Екскурзия до Перперикон - Кърджали , Хасково

Дати: 20-21.05.2023г.

 

ПАЗАРДЖИК – КЪРДЖАЛИ – ПЕРПЕРИКОН ЗЛАТОГРАД –  ХАСКОВО

2021.05.2023г.

      

          1-ви ден – Отпътуване в 6:30 ч. от Пазарджик – Асеновград – Кърджали. Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров – Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Пристигане в Кърджали.

Посещение на Регионалният исторически музей – създаден с цел събиране, опазване и популяризиране на културно -историческото наследство  на Източните Родопи.  

Посещение на манастира „Успение Богородично” – православно духовно средище. Изграден е изцяло със средства на дарители, един от малкото новопостроени в България. В двора на манастира е разположен построения около кладенеца параклис Животоприемний източник, за който се счита, че Божията майка казва, че мнозина ще намерят изцеление при него и че е благословен. В манастира се намира изключително ценна реликва – частица от Кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф. Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Отпътуване за Златоград. По пътя фото пауза на Каменните гъби. Настаняване в хотела.По желание организирана вечеря / срещу допълнително доплащане /. Нощувка.

          2-ри ден –Закуска в ресторанта на хотела 9:00часа. Разглеждане с екскурзовод на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да се насладите на прясно приготвеното кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите – “Успение Богородично” – построена през 1834 год. и сградата на най-старата поща в България.  Отпътуване за Хасково. Разглеждане на Монумента „Света Богородица“ – издигаща се над града статуя на Света Богородица с Младенеца – считаната за покровителка на града. Монументът притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Посещение на Камбанарията, от където се открива незабравима гледка към града. Свободно време за почивка и кафе. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане вечерта.

 

Цена: 130 лв.

 

Цената е валидна за група от 40 ученици и включва:

  • Транспорт с 50 местен автобус по маршрутм;
  • 1 нощувка със закуска ;

Цената не включва:

  • Организирана вечеря с музика и танци – 40лв.
  • Входни такси за посещаваните обекти:

 * Перперикон – 6 лв. за възрастни, 2 лв. за пенсионери и деца,

 * Исторически музей – 5 лв. възрастни; 2лв. пенсионери и деца;

 * Етнографски ареален комплекс – Златоград – 3 лв. за възрастни, 1,50 за пенсионери и деца;

 

 

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора “

 03700100004231 / 01.01.2023 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

130 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Уикенд в Рим

ИНДИЯ и НЕПАЛ

ЕСКИШЕХИР И ИЗНИК

Чорлу – Текирдаг

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice