Екскурзия до Белоградчишките скали с посещение на спектакъла „Кармина Бурана“

Дата : 11-13.08.2023

 

Пазарджик – София – Челопек – връх Околчица – Враца – Чипровски манастир – Чипровци – Белоградчик – Видин  – Клисурски манастир – София – Пазарджик 

 

дата:  11-13.08.2023г.

  3  дни / 2  нощувки

                                                                                               

      ЦЕНА : 215 лева

 

            България е страна с прекрасна природа и богата история. Каним Ви на едно  незабравимо пътуване , в което ще научим много нови неща, ще похапнем вкусно и ще се настаним в уютни стаи във възрожденски стил, ще се върнем обогатени от възхитителни гледки ,  заредени  духовно  от  срещите с изкуството в рамките на оперния фестивал на Белоградчишките скали и  чудните манастири, които ще посетим. 

 

ПРОГРАМА

 

          1 ДЕН: Отпътуване в 07:00 часа от спирката на магазин Била /Старата автогара/, в 8:30 от стадион „Васил Левски“  София по маршрут – Пазарджик – София – Челопек-Враца-Чипровци.

Пристигане в Челопек и посещение на  родната куща на Баба Илийца. Спирка на връх Околчица (познат също като Вола, Околчица е връх с височина 1048 м. във Врачанската планина, в Националния парк „Христо Ботев“ .Отпътуване за  град Враца . Свободно време за обяд и разходка в центъра на града Отпътуване за град  Чипровци ( малко китно градче в Северозападна България, разположено в живописните гънки на Западна Стара планина, в долината на река Чипровска и във всички посоки е заобиколено от хълмове.)Настаняване  в къщи за гости. Свободно време .

В 18 часа По желание * (срещу доплащане – 35 лв.)  вечеря  в механата на хотел „Кипровец” .

В 19 часа По желание * (срещу доплащане – Билет за спектакъла – 30лв. )  Отпътуване към Белоградчишките скали с цел посещение на спектакъла „Кармина Бурана“ от фестивала „Опера на върховете“

Връщане в хотела. Нощувка.

          2 ДЕН: Закуска . Отпътуване към Видин. Посещение на крепост „Бабини Видини кули“, считана е за единствената изцяло запазена крепост в България. Служила е за замък на  местния владетел през Средновековието, както и за оръжеен склад и затвор в края на османското управление.

Посещение на основния катедрален храм в града. По желание обяд в рибен ресторант.  Възможност за разходка с корабче по Дунав.

Отпътуване към Белоградчик. Посещение на крепостта „Белоградчишки скали” , извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис.Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина.

Посещение на Винарна Боровица. Дегустация на местни вина. Посещение на „Червената църква“ край село Боровица , за която се смята, че е построена на магическо място.От скоро край храма има действащ манастир „Света Троица“. Връщане в хотела. Нощувка.

         3 ДЕН : Закуска . Посещение на историческият музей в Чипровци . Посещение на  Чипровски манастир „Свети Йоан Рилски“ . Интерес  в манастира представлява каменната църква, триетажната кула с костница и гледките към околните върхове.

В 12.00 часа отпътуване към Клисурски манастир край Вършец.  Свободно време за обяд край манастира.

В 15.00 часа отпътуване към София и Пазарджик .

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус ;
  • 2 нощувка със закуска  в хотел в гр. Чипровци;
  • Туристическа програма ;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута ;
  • Застраховка ;

Цената не включва:

  • Доплащане за единична стая  ;
  • Входни такси на посещаваните обекти:
  • Билети за спектакъла „Кармина Бурана“ – 30 лв.
  • Вечеря в механата на хотела – 35 лв.

 

Начин на плащане:  Депозит – 30% от общата сума .

Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора  03700100004231/ 01.01.2023 г.при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43   тел.02 /  965-15-25

215  лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ОДРИН-ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Уикенд в П А Р И Ж градът на светлината

ГЬОР – ПРАГА – ЛАЙПЦИГ – ДРЕЗДЕН – ВИЕНА – БЕЛГРАД

Париж- любов без край

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice