Търси оферти

Eкскурзия до Велико Търново

Шипка – Етъра – Габрово – Велико Търново – Дряновски манастир – Трявна

2 дни / 1 нощувка

Програма:

1-ви ден:
Отпътуване в 07:00ч. от спирката на магазин Била /Старата автогара/. Преди обед пристигане в с. Шипка и посещение на Храм-паметникът „Рождество Христово“. Отпътуване и разглеждане на Етнографски музей на открито „Етър“ . Той е първият по рода си музей на открито в България. Представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Отпътуване към Соколски манастир – основан през 1833 г. от архимандрит Йосиф. Соколският манастир „Успение Богородично“, наричан още Габровско-Соколски или Габровски манастир, е действащ девически манастир. Манастирът е бил за кратко и болница по време на руско–турската освободителна война. В параклиса на манастира „Свето Благовещение“ са запазени ценни старинни икони на “Исус Христос” и “Света Богородица с младенеца”, изографисани от Захари Зограф. Отпътуване към Габрово – живописно разположен по поречието на река Янтра. Посещение на Дома на хумора и сатирата – визитната картичка на града. Пешеходна разходка в центъра на града и време за обяд и отдих. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в Трявна. По желание организирана празнична вечеря.
2-ри ден:
Закуска. Туристическа разходка в гр. Трявна. Туристическа програма в Трявна – град музей, който съхранява сътвореното от тревненските възрожденски майстори. Пешеходна разходка из града – стария площад ,,Капитан дядо Никола” с часовниковата кула от 1814г., Тревненското школо с музея на занаятите, Гърбавият мост от 1844-1845 г., Даскаловата къща. Възможност за разглеждане къщата-музей Ангел Кънчев, Славейковата къща, Църквата Свети Архангел Михаил. Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат ,,Витошка”. Отпътуване за Велико Търново. Градът който два пъти е бил столица на България – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдъръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Свободно време за обяд. Отпътуване за Дряновски манастир. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил”, който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското въстание. Отпътуване за Пазарджик. Пристигане в града вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Нощувка в хотел 3 *** във Велико Търново;
• Туристическа програма в Етъра, Габрово, Велико Търново и Трявна;
• Посещение на Соколски манастир;
• Посещение на Дряновски манастир;
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:
• Входните такси на посещаваните туристически обекти:
• Организиране на вечеря

Отстъпки:
• Дете до 12г. пътуващо с двама възрастни – минус 10 лв;
Доплащане:
• Доплащане за единична стая – 20 лв;
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Приблизителни входни такси:
Дом на хумора и сатирата – 3 лв. (възрастни); 1,50 лв. (учащи, студенти, пенсионери);
Входна такса за АЕК “Етър” – 6 лв.;
Трявна: комбиниран билет за три обекта – 6лв ;
Крепостта „Царевец” – 3лв ;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

79 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Лятна почивка в град Сандански

ЦАРИ МАЛИ ГРАД И СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

Екскурзия до Бургас с възможност за плаж и кални бани

Ботаническата градина и Двореца в Балчик

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv