Търси оферти

Екскурзия до Стара Загора и

Мемориален комплекс "Дом на доброто" /дядо Влайчо /

  ДАТА :  25.09.2021

 

1 ден: Отпътуване от Пазарджик в 8:30 ч. от спирката на магазин Била /Старата автогара/ за с. Коньово. Посещение на мемориален комплекс „ Дом на доброто“ – посветен на Дядо Влайчо. Дядо Влайчо е безсребърник, посветил своя дълъг и пълен с изпитания живот за добруването на хората, следвайки волята на Бога. Живял като аскет, преминал през огъня на войната и лагерите, пребродил всички пътища на България, докоснал душите и сърцата на хиляди хора, помагал на свои и чужди, на приятели и врагове. Дядо Влайчо се превръща още приживе в легенда, която се помни и разказва от уста на уста и до днес. Всеки един, може да се поклони в мемориалния кът „Дом на Доброто” издигнат в селото, като премине по „Алеята на ангелите”. В параклиса „Свети Стефан”, който Дядо Влайчо почитал като свой покровител, са положени в гранитен саркофаг костите му. Отпътуване към град Стара Загора. Това е един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. През епохите е носил различни имена – Берое, Августа Траяна, Верея, Ески Заара, Железник. Днес градът е модерен и важен икономически, университетски и културен център. Пешеходна разходка в централната част с възможност за разглеждане на Старозагорската опера, Драматичния Театър „Гео Милев“, Античния форум Августа Траяна, Регионалния исторически музей, Художествената галерия, сградата на Съда. Разглеждане на Форума на Античния римски град Августа Траяна. Той представлява археологически обект, който се намира в централната част на Стара Загора. Античния форумен комплекс включва: западната порта на Августа Траяна, части от две стени на античния и средновековен град, площад със съхранен постамент за статуя на царския кон, амфитеатър, част от основна улица на древния град и южната фасада на градските бани. Свободно време. Отпътуване за Пазарджик.

 

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• Разглеждане на Стара Загора;
• Форума на Античния римски град Августа Траяна – вход свободен;
• Посещение на мемориален комплекс „ Дом на доброто“
• Екскурзоводски услуги;

 

Цената не включва:
Входните такси на посещаваните туристически обекти;

 

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

25 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Двудневна екскурзия до Одрин и Чорлу

Нова година 2022 в Русия – Санкт Петербург и Москва

НОВА ГОДИНА 2022 В МОСКВА

НОВА ГОДИНА 2022 В КУШАДАСЪ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv