Търси оферти

Екскурзия до Стара Загора

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ !!!

Програма :
Отпътуване от Пазарджик в 7:00 ч. от спирката на магазин „ Била ” /Старата автогара / за Стара Загора.
Стара Загора е един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. През епохите е носил различни имена – Берое, Августа Траяна, Верея, Ески Заара, Железник. Днес градът е модерен; важен икономически, университетски и културен център. При влизане в града разглеждане на Музей „Неолитни жилища“. В него може да се видят 2 жилища от новокаменната епоха на територията на Стара Загора. Той е един от Стоте национални туристически обекта. В специално построена сграда са представени жилища от новокаменната епоха заедно с техния пълен инвентар – пещи за изпичане на хляб, ръчни мелници за стриване на зърно, керамични съдове и др. Пешеходна разходка в централната част с възможност за разглеждане на Старозагорската опера, Драматичния Театър „Гео Милев“, Античния форум Августа Траяна, Регионалния исторически музей, Художествената галерия, сградата на Съда. Разглеждане на Форума на Античния римски град Августа Траяна. Той представлява археологически обект, който се намира в централната част на Стара Загора. Античния форумен комплекс включва: западната порта на Августа Траяна, части от две стени на античния и средновековен град, площад със съхранен постамент за статуя на царския кон, амфитеатър, част от основна улица на древния град и южната фасада на градските бани. Свободно време. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
Посещение на Музей „Неолитни жилища“- Входна такса, възрастни – 5,00 лв.,пенсионери – 2,00 лв., ученици и редовни студенти – 1,00 лв. ;
• Форума на Античния римски град Августа Траяна – вход свободен;
• Екскурзоводски услуги;

Цената не включва:
Входните такси на посещаваните туристически обекти;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

25 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Ботаническата градина и Двореца в Балчик

КИТЕН – Хотел “ФЕШЕВИ”

КИТЕН – ПОЧИВНА БАЗА “ АТЛИМАН КЛУБ”

Курорта Китен ПОЧИВКА НА МОРЕ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv