Търси оферти

Вечният град Рим със самолет

Ранни записвания до 10.01.2019

Самолетна екскурзия с полет на RyanAir 

(4 дни /3 нощувки) и Турпрограма във вечния град

 

Дати на тръгване: 14.03., 09.05., 27.05.; 13.06.,  27.06., 23.08.; 12.09. , 17.10., 14.11.2019

 

За Ранни записвания до 10.01.2019

 

Програма

1 ден   София Терминал 1 – Рим (1 ч. 55 мин)

05:00 ч. сборен пункт на летище София Терминал 1. 06.40 ч. излитане за Рим с полет на Авиокомпания RAYAN AIR. Пристигане в Рим в  07.35 ч. на летище Чиампино.  Трансфер от летището до хотела и оставяне на багажа в хотел 3* в центъра. 10:30 ч. пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. (продължителност 3-4 ч.) Ще започнем от църквата „Сан Клементе“ с гроба на Константин-Кирил Философ;  Пътешествие в центъра на Римската империя Колизеумът – най-големият амфитеатър от древноримската епоха /отвън/; Римският форум – сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, паметника на Марк Аврелий, по  стълбата на Микеланджело  до площад „Венеция“ с монумента на Виктор Емануил II и продължаваме към  Пантеона и площад „Навона“ със своите изящни барокови църкви и фонтани. Цената на тази обиколка е включена в общата. Връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден   РИМ – Ватикана

Закуска. Ватикана – център на католицизма, Площад Свети Петър, Базиликата “Сан Пиетро”. Посещение на Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Св. Сан Пиетро с екскурзовод на български език + слушалки. След обяд разходка по кейовете на река Тибър , “Замъка на Ангела”. Свободно време за посещение на музеи: Колизеума, Вила „Боргезе“ и др. По желание Вечеря в традиционен ресторант Mangrovia с римско меню. Нощувка.

 

3 ден   РИМ

Закуска. Свободно време за разходка или по желание Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на  Рим*35 лева – за сметка на всеки участник. Свободно време по търговската Виа дел Корсо. По желание Вечеря в италиански ресторант. Нощувка.

 

4 ден   Рим – София Терминал 1 (1 ч. 50 мин)

Закуска – пакет  05 ч. Отпътуване от хотела. Трансфер до летище Чиампино. 08.00 ч. излитане за България  с полет на Авиокомпания RAYN AIR. 10.50 ч. кацане в  София.

                                               

Цена на турист в двойна и тройна стая:  595 лв. За Ранни записвания до 10.01.2019

/при група от мин.  15 души/     Доплащане за единична стая: 160 лв.

Цена на турист в двойна и тройна стая:  650 лв. За  записвания след 10.01.2019

 /при група от мин.  15 души/    Доплащане за единична стая: 180 лв.

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет: София-Рим-София с Авиокомпания RAYN AIR
 • Трансфер: летище – хотел – летище
 • Летищни такси
 • 1 pъчен багаж с максим. размер 40х30х20 см. /дамска чанта или чанта за лаптоп/;
 • 3 нощувки със закуски в централен хотел ***  до Термини
 • Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език.
 • Мед.застраховка за целия престой на стойност 5000 евро;
 • Водач от агенцията.

          

Цената не включва :

 • 1 pъчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/- 24 лв. в двете посоки, заявява се и плаща с Депозита; запазени места – 16 лв. в двете посоки
 • Такса за един куфар до 20 кг – 98 лв. в двете посоки , заявява се и плаща с Депозита
 • Туристическа такса в Рим: 4 на турист на нощувка в хотел категория 3 звезди  Общо: 12€ (заплаща се на рецепцията на хотела преди отпътуване);
 • Такса слушалки за обиколка Рим – 2 евро;
 • Посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела   –  75 лв. :  включва – предваритерна резервация , входна такса, слушалки ,  местен екскурзовод на български език, при група от мин 10 души/   
 • Входните такси на музеите: Колизеума и Форум Романум – 13 евро, Музей на базиликата Сан Клементе – 10 евро, Купола на катедралата Сан Пиетро – 7 евро, Галерия Вила Боргезе – 28 евро.
 • карта за метро и автобус за 1,5 евро. За ден – 7 евро.
 • Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим Обиколката включва едни от най-забележителните и романтични места в града, които ни отвеждат в епохата на Барока – Площада на Народа с египетския обелиск до площад „Испания“, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата „Санта Тринита дей Монти“ и фонтанът „Ди Треви“ – най-известният и красив в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи/днес Министерски съвет/, елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio построена от Джан Лоренцо Бернини за фамилия Лудовичи /днес е Парламента на Италия / с екскурзовод на български език – 35 лв.
 • Вечеря в традиционен ресторант с римско меню – 25 евро.

 

 • Необходими документи: валидна Лична карта мин. 6 месеца след пътуването; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; Няма визови, санитарни и медицински изисквания за Италия и Ватикана

 

 • Начин на плащане: Депозит 250 лв. вноска + такса багаж

 

  !Доплащане до 20 дни преди тръгване

 

Забележка – При отказ от пътуване стойността на самолетния билет не се възстановява.                    

 

Информация за превозвача : Ryanair DAC.
Корпоративно седалищеAirside Business Park, Swords Co. Dublin, Ирландия Регистрирана в Ирландия под №104547
Ryanair Ltd Номер на регистрация по ДДС:  4749148U

 • Промяна на име на пътник – Резервацията не може да се прехвърля. Името обаче може да се промени чрез Центъра за обаждания до 3 дни преди обявеното за излитане време, като се заплати такса – 60 евро за смяна на име на еднопосочен билет. Таксата се начислява на сменено име и на сектор. При отказ от пътуване цената за пътуване и таксите не се възстановяват.

 

Багаж, норма за безплатен превоз – една малка чанта с размери максимум 40 Х 30 Х 20 на борда на самолета* плюс с доплащане1 брой Ръчен багаж до 10 кг /с размери 42x32x25 см / без остри предмети, шишета и флакони/ и  чекиран багаж с доплащане 1 куфар  до 20 кг

Превозването на течности, аерозоли и гелове в зоната за сигурност на летището и на борда се контролира в съответствие с актуалните Изисквания за сигурност в ЕС.

Течности в ръчния багаж

Когато минавате през проверката на сигурността на летището:

 • Пренасяните течности трябва да са в опаковка от по-малко 100 мл (3,4 унции)
 • Всички течности трябва да бъдат пренасяни в единични, прозрачни, повторно затварящи се пластмасови опаковки с размери максимум 20 см Х 20 см и с общ капацитет до 1 литър.
 • Трябва да е възможно да затворите опаковката добре и да я нагласите в ръчния си багаж.
 • Опаковката с течностите трябва да бъде извадена от останалия ръчен багаж и да бъде прегледана самостоятелно.

Чек-ин гишето – отваря 2 часа преди излитане и затваря 40 минути преди излитане. Пътници, които се явят по-малко от 40 минути преди обявеното за излитане време не се допускат на борда, губят местата си, а парите им няма да бъдат възстановени.

ФлотЧаст от стратегията на Ryanair да предлага възможно най-евтини самолетни билети включва използването само на един вид самолети по всички маршрути. Това са модели 737-800 на Boeing, които към 2017 г. наброяват 360. Очаква се до 2019 г. броят им да се увеличи до 570, като са поръчани и 100 модела Boeing 737 MAX 200.

Повече пространство за краката предлагат редовете 1, 2-5, както и 16 и 17.

Услуги на борда – Като авиолиния с отстъпки, RyanAir не предлага безплатна храна на борда. Пътниците могат да закупуват напитки и закуски от стюардесите.

 

Ресторант “Monrovia” е разположен в центъра на Рим, в близост до гара Термини . Eлегантно обзаведен в съвременен  стил. Разполага с 120 места в 3 зали. Предлага специалитети на италианската кухня . Озвучен с приятна музика Вечеря от 20:00 ч.

 

С италианско меню:

Rigatoni alla Amatriciana /къса паста със сос от бекон, домати, чесън и др./

Arrosto di vitello / печено телешко по римски/

con patate alforno с картофи на фурна

insalata miksta per 2 personi /свежа салата на 2 души/

Tiramisou /десерт/

 Хляб

 1/2 вода ,  1/4 вино / бяло или червено/                          

Цена: 25 евро

 

 

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  № 03700100001811/ 01.01.2019 г. при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Хр. Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

 

от 595 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ДРЕВНОСТТА

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В РИМ – 4 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В ЦЕНТЪР

АПРИЛСКИ УИКЕНДИ В ПРАГА

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТНА ПРАГА – хотел в Стария Град на Прага

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv