Търси оферти

 Екскурзия до Мелник и Рупите с посещение на Рилски и Роженски манастири

Дати: 14.08; 18.09; 09.10; 13.10.2021

 

2 дни / 1 нощувка

Цена  89 лв.

      1-ви ден:

Отпътуване от Пазарджик в 7:30 ч. от паркинга на хотел Тракия . Пристигане в Самоков Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква ”Рождество Богородично”, Голямата чешма (чешмата с обицата). Отпътуване за  Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” – най – внушителният паметник на българската архитектура и най – големият духовен център по българските земи  По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. Отпътуване за Сандански. Разходка в града и време за почивка. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка. По желание – организирана вечеря.

        2-ри ден:

Закуска. Разходка в гр. Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи.

Посещение на Роженски манастир в близост до Мелник, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Изкачването до манастира става по пътека. Възможност за обяд в китните ресторантчета до манастира.Отпътуване за Рупите и  църквата „Света Петка Българска“, в близост до къщичката, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Отпътуване за Пазарджик.

 

     Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;

Посещение на Самоковски девически манастир;

Посещение на Рилския манастир; Посещение на гроба на Св. Иван Рилски (при подходящо време);

Посещение на Сандански;Посещение на Рупите- домът на баба Ванга;

Една нощувка със закуска в гр.Мелник;Обзорна туристическа обиколка на Мелник;

Посещение на Роженския манастир;

Екскурзоводски услуги;

      Цената не включва:

Входните такси на посещаваните туристически обекти;

Медицинска застраховка – 1 лв на ден / за лица над 65г 1,50 на ден;

Доплащане за настаняване в единична стая – 20 лева;

Отстъпка  за деца  до 12 години настанени с двама възрастни – 10 лева;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

ТА „Виа-Орбита”си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата .

 „ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

 

89 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Двудневна екскурзия до Одрин и Чорлу

Нова година 2022 в Русия – Санкт Петербург и Москва

НОВА ГОДИНА 2022 В МОСКВА

НОВА ГОДИНА 2022 В КУШАДАСЪ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv