Търси оферти

 Екскурзия до Мелник и Рупите с посещение на Рилски и Роженски манастири

1 нощувка

 

 

 

2 дни / 1 нощувка

Цена-79 лв.

1-ви ден:

Отпътуване от Пазарджик в 7:00 ч. от спирката на Била/Старата автогара/. Пристигане в Самоков Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква ”Рождество Богородично”, Голямата чешма (чешмата с обицата). Отпътуване за  Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” – най – внушителният паметник на българската архитектура и най – големият духовен център по българските земи  По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. Отпътуване за Сандански. Разходка в града и време за почивка. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка. По желание – организирана вечеря.

 

2-ри ден:

Закуска. Разходка в гр. Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи.

Посещение на Роженски манастир в близост до Мелник, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Изкачването до манастира става по пътека. Възможност за обяд в китните ресторантчета до манастира.

Отпътуване за Рупите и  църквата „Света Петка Българска“, в близост до къщичката, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Отпътуване за Пазарджик.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус; Посещение на Самоковски девически манастир; Посещение на Рилския манастир; Посещение на гроба на Св. Иван Рилски (при подходящо време);Посещение на Сандански;Посещение на Рупите- домът на баба Ванга;Една нощувка със закуска в гр.Мелник;
  • Обзорна туристическа обиколка на Мелник;Посещение на Роженския манастир;Екскурзоводски услуги;

Цената не включва: Входните такси на посещаваните туристически обекти;

  • Доплащане за настаняване в единична стая – 20 лева;
  • Отстъпка  за деца  до 12 години настанени с двама възрастни – 10 лева;

 

Забележка: За всяка група ще се тегли томбола в автобуса за едно безплатно място!

 

 

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

 

 

 

 

ТА „Виа-Орбита”си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата .  

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 /  965-15-25

 

79 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 

ПОРТОКАЛОВИЯТ БРЯГ – КОСТА АЗААР, ИСПАНИЯ

Германия –долината на р.Рейн и Баварските замъци

СКАНДИНАВИЯ СЪС САМОЛЕТ!

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv