Търси оферти

Екскурзия Истанбул

Всеки четвъртък

1-ви ден: Отпътуване от  Пазарджик- 21.30 ч.  Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.        

2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта.  Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул (срещу доплащане)  : историческият център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, намираща се на брега на залива Златен рог. Настаняване в хотел.

След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или рибен ресторант в Кумкапъ . Нощувка.

3-ти ден: Закуска. В 08.30 ч. По желание * (срещу доплащане)  разходка с корабче по „Босфора“ – новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др.

По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

По желание (включена в цената) – посещение на църквата“ Първо число“, която е свързана с поверие за сбъдване на желания . Църквата се посещава от хиляди хора , които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. В предверието на църквата се купуват“сребърни „ и „ златни“ ключета. Те символизират желанията на хората и с тях символично се отключват иконите в църквата . Ако се сбъднат желанията – ключетата се връщат в църквата .  

18 часа – По желание

вариант 1: МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.

вариант 2: Вечерна  автобусна разходка с изкачване до кафене Пиер Лоти /булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива красива панорама, панорамен изглед към моста над Босфора от брега при двореца „Долмабахче”/. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. По- желание-посещение на  МОЛ“ Форум Истанбул „ с Аквариум „ Sea life “ . Отпътуване за град Одрин – 11.30 ч. Престой в града за кратка почивка /1 час/ и разглеждане на най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пазарджик.

 

Цена- 131 лв.

 

 • Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:

 

 • Транспорт с туристически автобус  3*;
 • 2 нощувки със закуски в хотел  3*;
 • Посещение на църквата „ Първо число“
 • Пътни такси;
 • Медицинска застраховка; за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
 • Водач от туристическата агенция;

 

 

 • Цената не включва:

 

 • Панорамна обиколка на Истанбул- 15 евро
 • разходка с корабче по Босфора – 17 eвро;
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса).
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер  и панорамната площадка: 22 евро,
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на  МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 10 €
 • Вечерна  автобусна разходка с изкачване до кафене Пиер Лоти с местен лицензиран екскурзовод на български език  и включена такса за лифта – 12 евро /при мин. 20 човека/; /булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива красива панорама, панорамен изглед към моста над Босфора от брега при двореца „Долмабахче”/;
 • куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 30  eвро;  /Програмата включва ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици, вечеря- салата, предястие, основно ястие, десерт- плодове, две питиета по желание/;
 • посещение на рибен ресторант в Кумкапъ – 25 евро / салата , преястие, основно ястие- риба – ципура или лаврак, плодове и 1 питие по избор/

 

Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

131 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Карнавалът във Венеция

Романтичен уикенд в Рим със самолет

Лятната магия на Москва и Санкт Петербург през 2019г.

УИКЕНД В МОСКВА 2019 – ДА Я ОПОЗНАЕМ ЗАЕДНО!

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv