Търси оферти

Eкскурзия до Шипка и ЕМО „Етъра“

ДАТА : 25.07; 09.08; / 1 ден

Програма:

Отпътуване в 07:00ч. от спирката на магазин „ Била ”/ старата Автогара /. По пътя кратка почивка. Пристигане в с. Шипка и посещение на Храм-паметникът „Рождество Христово“- църквата в православния Шипченски манастир. Манастирската църква е паметник на културата от национално значение. Тя е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта на Българския. Посветена е на героите от Руско-турска война. В нейните подземия е съоръжена костница, в която се съхраняват костите на близо 9000 руски и български воини, загинали в България през освободителната война.
Отпътуване за връх Шипка – изкачването до върха пеш. “Шипка” е паметникът на свободата на България. Той представлява величествена монументална скулптура, издигната на връх Свети Никола в Стара планина, по случай освобождението на страната от османско владичество. Построен е с цел да увековечи подвига на падналите за свободата по време на епичните боеве на връх Шипка, които се явяват критичната точка на Руско-турската освободителна война и решават нейния изход. Паметникът на свободата на връх Шипка е сред 100 национални туристически обекта.
Отпътуване и разглеждане на Етнографски музей на открито „Етър“. Той е първият по рода си музей на открито в България. Представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство.
Отпътуване за Пазарджик. Пристигане вечерта.

Цената включва:

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Посещение Храм-паметникът „Рождество Христово“ в с.Шипка
• Екскурзоводско обслужване;

Цената НЕ включва:

• Входните такси на посещаваните туристически обекти:
• Входна такса за АЕК “Етър” – 6 лв.;
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Забележка: За всяка група ще се тегли томбола в автобуса за едно безплатно място!

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел
спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

ТА „Виа-Орбита”си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .
„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

25 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Организирана почивка в Приморско – Хотел “Левтери”**

Организирана почивка в Китен

Почивка в Несебър – Хотелски Комплекс „Каменец – Несебър“

Eкскурзия до Шипка и ЕМО „Етъра“

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv