Търси оферти

Екскурзия до Казанлък и Етнографски комплекс „Дамасцена“

Дати: 05.07 ;02.08

 

 

 

 

 

Програма

Отпътуване от Пазарджик в 7:00 ч. от магазин Била /Старата автогара/ към Етнографски комплекс „Дамасцена“. По време на екскурзоводската обиколка  ще имате възможността да изживеете магията на розобера, да проследите отблизо технологията на розоварене, както и да се докоснете до традициите на старинното производство. Ще може да опитате сладко от рози, мед от рози, розов ликьор и гюлова ракия, да тествате различни етерични масла и да научате интересни факти за тяхното приложение,  да се разходите в прохладните градини на комплекса, където ще се насладите на красотата на над 150 вида рози.

Отпътуване към Казанлък.

Посещение на Казанлъшката гробница в парк Тюлбето. Гробница е включена в списъка на ЮНЕСКО. Изградена е на нивото на околния терен и е ориентирана в посока север-юг с вход от юг. Състои се от коридор, правоъгълна предгробна и кръгла погребална камери.

Разглеждане на Историческият музей „Искра“. Той е сред най-старите, най-богатите и най-известните регионални музеи в България. В него се съхраняват над 70 000 оригинални експоната, отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край. В трезорната зала са изложени най-новите златни, сребърни и бронзови находки от тракийските храмове-гробници в региона. Те включват уникалния златен венец на Севт III, неговите шлем и наколенници, цялостна златна и сребърна конска амуниция а също така и рядка колекция от монети и други предмети от тракийската епоха.

Свободно време за разходка. 18:00 ч. отпътуване за Пазарджик.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Посещение на Етнографски комплекс „Дамасцена“ ;
  • Посещение на Казанлък;
  • Eкскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената НЕ включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входна такса за Исторически музей „Искра“ – възрастни – 8 лв., ученици и студенти – 2лв.     деца до 7 години: безплатно
  • Входна такса за Казанлъшката гробница възрастни – 6 лв., ученици и студенти – 2лв.                  . деца до 7 години: безплатно
  • Входна такса за Етнографски комплекс „Дамасцена“ – възрастни – 12 лв., ученици, студенти и пенсионери – 6 лв., деца до 7г. и хора с увреждания – безплатно.

     

     

 

 

  • Забележка: За всяка група ще се тегли томбола в автобуса за едно безплатно място

 

 

 

 

 Необходими документи: валиден документ за самоличност:

 Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на отпътуване; 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълно плащащи туриста; 

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

 

 

 

 

 

 

ТА „Виа-Орбита”си  запазва правото на  промени в последователността на изпълнение на програмата .

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 /  965-15-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Организирана почивка в Приморско – Хотел “Левтери”**

Организирана почивка в Китен

Почивка в Несебър – Хотелски Комплекс „Каменец – Несебър“

Eкскурзия до Шипка и ЕМО „Етъра“

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv