Търси оферти

Екскурзия до Батак, Дорково и крепостта „Цепина“

26.07, 16.08

Отпътуване от Пазарджик в 7:00 ч. от спирката на магазин Била /Старата автогара/ за Батак .
Историческият музей в Батак е създаден през 1956 г. Музейният комплекс обхваща сградата на музея, Балиновата и Шаровата къща и църквата-костница Света Неделя. В музея се съхраняват експонати от много цивилизации – на траките от войнственото племе беси, на римляни, византийци, славяни, прабългари, османци и българи. В музейния комплекс ще имате възможност да се запознаете с героизма на батакчани от 1876 г., както и да разберете повече за бита и поминъка на жителите на планинското градче през вековете. Църква-костница Света Неделя е недействаща църква, построена през 1813 г. в град Батак. Днес тя е превърната в музей. Църквата се свързва с Априлското въстание, като се оказва последната крепост на местните бунтовници, чиито отпор довежда до Баташкото клане. В нея се съхраняват костите на загиналите в него мъже, жени и деца. Църквата-костница Света Неделя е един от пантеоните на българската саможертва за национално освобождение.

Отпътуване към Плиоценския парк в село Дорково – най-голямото палеонтологично находище на Балканите. Находището е най-голямото познато на палеонтолозите струпване на кости от над 30 вида животни на едно място. Открити са над 600 кости на 15 м2 площ. Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа.

Отпътуване към средновековната крепост Цепина, разположена на едноименния връх. Тук при археологически проучвания са открити останки от тракийско селище, основите на няколко църкви, водохранилища, базилика, жилища и некропол. Според историческите източници тази твърдина е била седалище на деспот Алексий Слав, племенник на цар Калоян (управлявал 1197 – 1207 г.). Той бил владетел на Родопите през ХІІІ век, а по негово време планината била наричана Славиеви гори.
До крепостта се стига пеша, по стръмна екопътека, през живописна гориста местност (около 20-30 минути).
Отпътуване за Пазарджик.

 

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус по посочения маршрут;
• Екскурзоводски услуги;

 

Цената не включва:
• Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Исторически музей Батак: 3 лв. за възрастни; 2 лв. за ученици и пенсионери;
Плиоценски парк в Дорково – е 5 лв. за възрастни и 3 лв. за деца над 3 години. Билетът важи и за крепостта Цепина.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на
отпътуване; Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълно плащащи туриста;

Забележка: За всяка група ще се тегли томбола в автобуса за едно безплатно място!

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

18 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Лятна почивка в град Сандански

ЦАРИ МАЛИ ГРАД И СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

Екскурзия до Бургас с възможност за плаж и кални бани

Ботаническата градина и Двореца в Балчик

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv