Търси оферти

По следите на времето в Лещен , Ковачевица и Добърско

3 дни / 2 нощувки със закуски и вечери

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 7.00 ч от спирката на магазин „ Била ” /Старата автогара/ в посока Велинград, Юндола, Банско. Пристигане в Банско.Туристическа обиколка на града.Посещение на църквата Църква „Света Троица“, построена през 1835г. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник. По желание посещение на Къщата – музей „Никола Вапцаров”; Къщата – музей „Велянова къща“- паметник от епохата на Възраждането; Къщата-музей „Неофит Рилски“, паметника на Паисий Хилендарски. Свободно време за обяд и за разходка по живописните улички между здрави двукатни каменни къщи-крепости с високи зидове и тежки масивни порти, с дълги стрехи от черна мура. След обед настаняване в хотела, който се намира в живописната Разложка котловина, заобиколена от величествените Рила, Пирин и Родопи. Национален парк „Пирин” и е под защитата на ЮНЕСКО заради разнообразната флора и фауна. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване към село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото е е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея имаме възможност да посетим църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Връщане в хотела. Свободна програма. Вечеря.Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Добърско. Посещение на уникалната църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя e обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те туристически обекти. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно.Възможност за обяд в месна механа с бански специалитети. Отпътуване за Пловдив през седловината Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали. Пристигане в Пловдив привечер.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 Две нощувки със закуски и вечери в хотелски комплекс 4* ;
 Ползване на SPA центъра на хотела – минерални басейни , джакузи, сауна, парна баня, фитнес;
 Туристическа програма в Банско ;
 Посещение на църквата в с. Добърско ;
 Екскурзия до с. Лещен и с. Ковачевица;
 Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 Входни такси за посещаваните обекти;
 Възможност за обяд в местна механа с бански специалитети – 15 лв;
 Медицинска застраховка – 1 лв на ден ;
 Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” по Закона за туризма;
 Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Внасяне на 30% капаро;
Доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
Цената е валидна при минимум 35 човека;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Прави се малък пешеходен преход от пътя до село Ковачевица.
Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност!

159 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Лятна почивка в град Сандански

ЦАРИ МАЛИ ГРАД И СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

Екскурзия до Бургас с възможност за плаж и кални бани

Ботаническата градина и Двореца в Балчик

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv