Търси оферти

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В БЪЛГАРИЯ -пещера Проходна - пещера Съева дупка – Еко Пътека „Златна Панега” -Луковит –Ловеч – Троянски манaстир

2 дни / 1 нощувка

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В БЪЛГАРИЯ
– пещера Проходна – пещера Съева дупка – Еко Пътека „Златна Панега” – Луковит – Ловеч – Троянски манaстир
Дата :  06.08; 10.09; 15.10.2022
2 дни / 1 нощувка
Цена: 105 лева

Програма
1 ДЕН: 07:30ч. Отпътуване от Пазарджик  по маршрут   Брестница – Карлуково – Луковит. По пътя спирки за кафе и отдих.

Посещение на пещера Проходна, наричана още „Божиите очи”. Още с влизането в пещерата, която представлява скален мост с дължина 262 метра, кожата настръхва, защото температурата внезапно пада с 10-15 градуса. След „малкия” вход с височина 35м, тясна пътечка ни води покрай големите скални късове. И така, само след около 50 метра навътре пещерата става необичайно светла. А светлината идва отгоре – два еднакви бадемовидни отвора, разположени един до друг, през които светлината струи, а местните хора са нарекли „Божиите очи”. И сякаш Той наистина ни гледа през тях. В Проходна са снимани няколко български и чуждестранни филми, между които и „Време разделно”.
По желание посещение на скалния манастир „Света Марина“ намиращ се в близост до пещера „Проходна“. До него се стига тръгвайки по еко пътека – не дълга, но е стръмна и макар привидно обезопасена е опасна. Поставени са указателни табели. Пътеката е доста екстремна на места, но гледката от нея си заслужава. Скалният манастир се състои от малка църква и дворче. Скалната църква „Света Марина“ е построена през XIVв и според кратката историческа справка, намираща се до входа й, се смята за уникален паметник на Българското средновековие. Била е обитавана от монаси – исихасти.
Посещение на Национален пещерен дом “Петър Трантеев”. Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала.Възможност за късен обяд и почивка.
Посещение на каменните къщи край Карлуково.Разходка по еко пътека „Златна Панега” .Възможност за невероятно красива разходка с корабче по реката и снимки на фона на водната къща Отпътуване за Луковит. Настаняване в хотела . По желание организирана вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка
2 ДЕН: Закуска в ресторанта на хотела
Посещение на пещерата Съева дупка – още един обект от списъка на Стоте национални туристически забележителности. Дължината й е 400м, а температурата в нея е постоянна целогодишно от 7 до 11 градуса. Образувана е преди повече от 3 млн години от тектонски варовици. Наречена е „подземната перла”, защото е една от най-красивите пещери у нас.
Отпътуване за Ловеч – красиво разположен на река Осъм. Ловеч е градът , където през 1187 г. Византия подписва мирен договор с българите , като по този начин формално признава нейната независимост . Пешеходна разходка в архитектурно –историческия резерват „Вароша”. Отлично запазенте къщи , музеи , църкви и уникалния покрит мост на Колю Фичето са съхранили духа на Възраждането. Възможност за посещение на етнографския музей , Драсовата къща , Музея на Васил Левски и старата градска баня „Дели Хамам” . Свободно време с възможност за обяд или за изкачване до отлично запазената крепост ,откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към града .Отпътуване от Ловеч и посещение на Троянски манастир “Успение Богородично”- лежащ недалече от град Троян в полите на Стара Планина. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града привечер.

Цената включва:

 Транспорт с лицензиран автобус ;
 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Луковит;
 Туристическа програма по маршрута:
 Посещение на „ Очите на Бога”;
 Посещение на „Съева дупка”;
 Посещение на каменните къщи край Карлуково;
 Разходка по еко пътека”Златна Панега”;
 Туристическа програма в Ловеч ;
 Посещение на Троянския манастир ;
 Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:
 Доплащане за медицинска застраховка – 1 лв на ден;
 входни такси за посещаваните обекти:
 Доплащане за единична стая – 20 лв

 вход Пещара „Съева дупка”- 10 лв редовен / 5лв пенсионери ;
 разходка с корабче по река Златна Панега – 15 лв;
 вход “Етнографски музей”, Ловеч – 3 лв
 вход “Музей на Васил Левски”, Ловеч – 3 лв
 старата градска баня „Дели Хамам ” – 4лв
 Ловешка средновековна крепост -4 лв
* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора  03700100003608 / 01.01.2022 г.при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43   тел.02 /  965-15-25

99  лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ОДРИН-ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Истанбул – Всеки четвъртък

ИЗРАЕЛ – ИСТОРИЯ И НАСТОЯЩЕ

Екскурзия Пирот и Ниш

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv