Търси оферти…

МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

8 дни / 7 нощувки

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в централната част Москва;
• 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург;
 
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ
 
8 дни / 7 нощувки
 
Дати 2018 г.: 08.08.-15.08.2018; 15.08.-22.08.2018

ПРОГРАМА
 
1 Ден
Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на „България Ер“ в 15.10 ч. Кацане на летище „Шереметиево“ в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
2 Ден
Закуска. От 08.30 ч. панорамна автобусна обиколка на Москва – улица „Тверская“ Кметството; Държавната дума (Руския парламент); Любянския площад; крайбрежната улица, покрай стената и кулите на Кремъл, храма на Христос Спасител (най-големият в Русия, посветен на победата над Наполеон, препостроен през 2000 г.); „Воробьови гори“ – един от „седемте хълма“ на Москва, където е разположен Московският държавен университет; по „Кутузовски проспект“ и „Садовое кольцо“ до Парка на победата („Поклонная гора“). Следобед – пешеходна екскурзия из Кремъл (старата крепост на Москва от 12.в.) с посещение на част от църквите. Посещение на Оръжейната палата (построена в 19. век). Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 Ден
Закуска. В 08.30 ч. излизане от хотела – разходка из най-красивите станции на Московския метрополитен (архитектурни шедьоври с множеството си картини, мозайки, мрамори). Пешеходна разходка на Червения площад (символ на Москва и на Русия/ – разглеждане на сградата на ГУМ (един от най-големите магазини в Европа, построен през 1890 г.), храма „Св. Василий Блажени” (известен като Покровски събор, в руски стил от 16. век, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО), Мавзолея на Ленин, Държавния исторически музей. Следобед – посещение на Третяковската галерия (най-големият музей за руска живопис, създаден от търговеца Павел Третяков през 19. век; с над 130 000 картини на руски майстори – от средновековни икони до модерното изкуство). Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
4 Ден
Закуска. Свободен ден в Москва. От 08.30 ч. до 14.30 ч. – свободно време за самостоятелно разглеждане на града или по желание: посещение с метро на двата двореца: Царицино /от времето на Екатерина Велика/ и парка, както и Коломенское – първия дървен дворец на Романови. Желаещите да посетят дворците оставят багажа си на рецепция в 08.30 ч., останалите могат да го оставят там най-късно до 12.00 ч. Около 16.00 ч. отпътуване от хотела за Ленинградската гара и след това за Санкт Петербург с високоскоростен влак: „Сабсан“ или „Невски експрес“. Вечерта пристигане в Санкт Петербург. Трансфер от гарата до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
5 Ден
Закуска. От 09:00 ч. панорамна обиколка на града: Зимния дворец, паметникът на Петър I, Адмиралтейството, Смолни, Исаакиевския събор, Петропавловската крепост – посещение на крепостта. След това свободно време в центъра на града. Възможност за посещение на храма „Спас на крови“ . Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
По желание: Нощен Петербург — разходка с кораб за вдигането на мостовете по река Нева.
 
6 Ден
Закуска. От 10:00 ч. до 17:00 ч. екскурзия до Петерхоф — разходка в парка («руския Версай»), водните каскади, морския канал, фонтаните «Адам» и «Ева», Монплезир и т.н. Свободно време. Отпътуване за Царско село (град Пушкин) с посещение на Екатерининския дворец (официалната императорска резиденция), сравняван по красота и блясък с най-изисканите дворци в Западна Европа по това време – прочутата Кехлибарена стая, изящните колекции от картини, гоблени и скулптури, изтънчения интериор. Разходка в парка. Връщане в Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.
 
7 Ден
Закуска. От 09.00 ч. разходка с кораб по каналите на река Нева. От 11:00 ч. до 13:30 ч. посещение на Ермитажа (Зимния дворец) – Парадния вход с изобилието от огледала, гоблени и изящни позлатени фигури; красиво декорираните зали, ценните картини, скулптури и музейни експонати от времето на Петър I до наши дни. След 14.00 ч. свободно време, възможност за самостоятелно посещение на музеи – Исаакиевския събор или Руския музей. Вечеря. Нощувка.
 
8 Ден
Закуска. Около 09.00 ч. трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранен следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.10 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.30 ч.
 
Условия за записване:
• копие от международен паспорт;
• депозит от 800 лева на човек;
• доплащане до 30 дни преди отпътуване

 Дати На човек в двойна стая Единично настаняване Деца до 11,99 г.
23.05.– 30.05.2018 няма места няма места няма места
30.05 – 06.06.2018 няма места няма места няма места
01.08 – 08.08.2018; няма места няма места няма места
08.08.– 15.08.2018;
15.08 – 22.08.2018
2390 лв 2750 лв 1270 лв

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси – 124 евро към 01.10.2017 г., 
• билети за влака Москва – Петербург „Сапсан“ или „Невский експрес“ отиване и връщане; 
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в централната част Москва; 
• 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург; 
• трансфери от/до летището в Москва и от/до гарите в Москва и Санкт-Петербург; 
• екскурзоводско обслужване по маршрута с местни екскурзоводи на български език; 
• панорамни туристически обиколки с автобус и пешеходни на Москва, Санкт Петербург; 
• посещение на Оръжейната палата; 
• Третяковската галерия; 
• посещение на Eрмитажа; 
• Петропавловската крепост;
• парка в Петерхов;
• Царско село и Екатерининския Дворец с включени входни билети; 
• разходка по каналите на река Нева с кораб; 
• медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие
10000 евро със ЗД „Евроинс“;
• водач от туристическата агенция

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Такса за издаване на руска виза – 120 лв. (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца
от датата на заминаване, 1 цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
• билети за музеи и забележителности извън програмата; 
• билети за градски транспорт; 
• разходка с кораб „Нощен Петербург“ – около 20 евро; 
• екскурзия и посещение на двата двореца с парковете в Москва – Царицино и Коломенское – около 30 евро; 
• разходка с кораб по река Москва – около 15 евро; 
• лични разходи;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Важно: Обявените приблизителни цени в евро за екскурзиите по желание се заплащат на място, в рубли, на водача на групата.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
• застраховка „Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
• При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 

Необходими документи за издаване на руска виза:
► Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
► Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
► Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя – ТО съдейства за попълването на анкетата;
► Цветна снимка с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
► Полица на медицинската застраховка, която е валидна на територията на Руската Федерация и срока на действие на визата (копие), с изключение на случаите, които са основани на взаимност; 
► Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Необходими документи:
► Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
► За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.

Условия за анулация и неустойка:
► До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
► От 59 работни дни до 30 дни – депозитът
► От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележки:
Вид използван транспорт: 
► Самолет 
► Автобус
► Влак

Минимален брой туристи: 15

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ № 03700100001342/ 01.01.2018 г. при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Хр. Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

2390лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ПОЧИВКА В КОСТА ДЕЛ СОЛ 2018 Директни полети София – Малага

ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУБАЙ– 7 нощувки

ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУБАЙ– 5 нощувки

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ПРОЛЕТ 2018 – 5 НОЩУВКИ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv