Търси оферти

Ловеч – Деветашката пещера – Крушунските водопади -Троян – Троянски манастир

2 дни / 1 нощувка

Програма

1 Ден:
Отпътуване от Пазарджик в 7:00 ч. от спирката на магазин „ Била ”/Старата автогара/. Продължаваме към с. Крушуна. Посещение на Крушунските водопади – едно от най – живописните кътчета на България. Изкачването е около 20 мин. по стръмна еко-пътека, с множество дървени мостчета. След 15-20-минутно изкачване и спускане по маркирани горски пътечки и дървени мостчета ще достигнете до самите водопади. Ще се озовете в свят на приказни фантазии и природни красоти. Водопадите не са високи , но това , което ги прави уникални ,са кристалната вода и свежата зеленина. Главният водопад се спуска от височина 15 метра , като по пътя си се разделя на няколко ръкава и така се образуват още няколко водопада . Свободно време за обяд и разходка в парка на водопадите.

Отпътуване и посещение на Деветашката пещера – една от най – големите пещери в България. Пещерата е известна още като Маарата или Окната заради седемте различни по големина отвори на тавана, през които прониква светлина и осветява централната зала и част от двата й клона.
Отпътуване за Ловеч – разположен красиво на река Осъм . Ловеч е градът, където през 1187 г. Византия подписва мирен договор с българите , като по този начин формално признава нейната независимост .Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. В ранния следобед пешеходна разходка в архитектурно –историческия резерват „Вароша”. Отлично запазените къщи , музеи , църкви и уникалния покрит мост на Колю Фичето са съхранили духа на Възраждането. Посещение на старата градска баня – Дели Хамам – сега музей на водата. Посещение на музея на Васил Левски, посещение на етнографския музей и възможност за изкачване до отлично запазената крепост , откъдето се открива великолепна панорама към града. Свободно време. Нощувка.

2 Ден:
Закуска в хотела. В 9.00ч пешеходна разходка из новата част на града. Посещение на катедралния храм Свети Кирил и Методи. Напускане на хотела и отпътуване за Троян. Туристическа разходка из центъра на Троян. Посещение на музея на занаятите. Свободно време за обяд. Отпътуване за Троянският ставропигиален манастир “Успение Богородично”. Разглеждане на манастира. Манастирският комплекс е много добре развит като туристическа атракция с множество магазинчета за сувенири, заведения и места за забавления наоколо. Свободно време за кафе. Отпътуване за гр. Пазарджик. Пристигане в града привечер.

 

Цената включва:
• транспорт с комфортен автобус;
• една нощувка със закуска в хотел- 3* в Ловеч
• туристическа програма в Ловеч ;
• туристическа програма в Троян ;
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

 

Цената НЕ включва:
• входните такси на посещаваните обекти;

 

Ориентировъчни цени на входните такси на посещаваните обекти:
• вход (екотакса) Крушунски водопади – 3 лева – възрастни, 1 лев – деца.
• вход “Етнографски музей”, Ловеч – 3 лв – възрастни, 2 лева деца и пенсионери;
• вход “Музей на Васил Левски” – 3 лв – възрастни, 2 лева деца и пенсионери;
• Дели Хамам и крепостта комбиниран билет 5 лв възрастни /4 лв пенсионери и деца ;
• вход за Деветашката пещера – 3 лв – възрастни, 2 лева деца и пенсионери;
• Музей на занаятите в Троян – 5 лв възрастни , 2 лв пенсионери ;
• хора с инвалидни карти се ползват с безплатен достъп навсякъде;

        Забележка : 

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

 

 „ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

85 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Ботаническата градина и Двореца в Балчик

КИТЕН – Хотел “ФЕШЕВИ”

КИТЕН – ПОЧИВНА БАЗА “ АТЛИМАН КЛУБ”

Курорта Китен ПОЧИВКА НА МОРЕ

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv