Търси оферти

ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАПАДОКИЯ- ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ –БУРСА

6 дни / 5 нощувки

ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАПАДОКИЯ- ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ –БУРСА

 05.10.2021

(6 дни / 5 нощувки с 5 закуски +4 вечери )
Транспорт: автобус


ЦЕНА: 520 ЛЕВА 
 
1 ден: Отпътуване : 06.00 ч. от гр. Пазарджик , 06:30 ч. Пловдив. Пристигане  в Истанбул. Настаняване в хотел. В 16:00 ч. по желание на групата панорамна разходка с корабче по Босфора – заплаща се допълнително. Разходката трае 1ч. и 15 мин. Връщане в хотела. Нощувка в Истанбул /1/.
 
2 ден: Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.
 
4 ден: Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои азходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Посещение на скалната църква на отшелника „Симеон стълбник”. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. По желание: Организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „Али Баба „ – Цена 25 евро (без храна –  с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4/.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за гр.Бурса . Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса. Настаняване в хотел. Свободно време . Вечеря. Нощувка /5/.
 
6 ден : Закуска. Разходка из старата част на гр. Бурса. Посещение на Зелената джамията .  Отпътуване за България.  

 

Цената включва: Транспорт с комфортен автобус; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул; 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в околностите на Кападокия; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в гр. Анкара;1 нощувка със закуска и вечера  в гр.Бурса ; екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ; медицинска застраховка; придружител от фирмата.
 
Цената не включва: Разходка с корабче по Босфора 17 евро  (1ч. и 15 мин.); Входни такси и билети за музеи, обекти  и прояви, посещавани по желание: Музея на Анадолските цивилизации – 30 TL; скалните църкви в Гьорeме – 40 TL; Крепоста Учхисар –10 TL; Подземен град – 35TL.  Летене с балон над Кападокийската долина 180-250 евро .  Турска вечер- 25 евро , Шоу дервиши- 25 евро
 
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.
 
 Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
 
Необходими документи: лична карта; валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

 

 „ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

 03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02/965-15-25

520 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Долна Баня – Рилски манастир – Кюстендил – Благоевград

Тутракан – Силистра – резерват Сребърна

Кумбургаз – 2 нощувки

Кумбургаз – 3 нощувки

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv