Търси оферти

Екскурзия до Сопот, Карлово и Калофер

16.08.2020

Отпътуване от Пазарджик в 7:00 ч. от спирката на магазин Била /Старата автогара/ за Сопот – родния град на патриарха на българската литература Иван Вазов. Град с богати традиции съхранил родолюбивия български дух. Възможност за посещение на къщата – музей „ Иван Вазов”. Къщата е построена от прадядото на Иван Вазов и е опожарена по време на Руско – турската освободителна война. Видно е че това е бил дом на заможни българи. Недалеч от къщата – музей е и женския метохът „Въведение на Св. Богородица“. Сопотският девически манастир „Въведение Богородично“, известен още като „Метоха“, се намира в централната част на град Сопот. Разположен е в непосредствена близост до енорийската църква „Св. Св. апостоли Петър и Павел“ и Девическото училище – „Радиното училище“.

 

Отпътуване за Карлово. През Възраждането се развиват занаятите – отглеждане на маслодайна роза, кована мед – казанджийство, медни домакински съдове, стъкларство; производство на барут; златарство, обущарство, дюлгерство; железарство. Интересни забележителности в града: Исторически музей, двете забележителни църкви -“Св. Николай” и “Успение на Пресвета Богородица”, Мазаковата къща, къщата на Райно Попович, къщата на даскал Ботьо Петков и къщата –музей на „Васил Левски“. Родният дом на Васил Левски е бил опожарен по време на Руско – турската освободителна война. Там можем да проследим родословното дърво на Апостола на свободата. Свободно време за обяд и разходка.
Отпътуване за Калофер. В Калофер сякаш времето е спряло,независимо дали работен или почивен ден винаги се среща едно внушително спокойствие. Музеят на Христо Ботев е разположен в Ботевата градина и представлява автентична обстановка от дома на великия революционер и поет, като можете да докоснете негови лични вещи и документи. Музейният комплекс се състои от две сгради- мемориална къща –музей и изложбена зала.

Отпътуване за Пазарджик.

 

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус по посочения маршрут;
• Екскурзоводски услуги;

 

Цената Не включва:
Входните такси на посещаваните туристически обекти
-Къщата – музей „ Иван Вазов” – възрастни 2 лв., деца и пенсионери – 1 лв.
-Къщата –музей на „Васил Левски“ възрастни 2 лв., деца – 1 лв.
-Къщата –музей на „ Христо Ботев“ възрастни 2 лв., деца – 1 лв.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на
отпътуване; Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълно плащащи туриста;

Забележка: За всяка група ще се тегли томбола в автобуса за едно безплатно място!

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

20 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Лятна почивка в град Сандански

ЦАРИ МАЛИ ГРАД И СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

Екскурзия до Бургас с възможност за плаж и кални бани

Ботаническата градина и Двореца в Балчик

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv