Търси оферти

Екскурзия до Копривщица

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ !!!

Програма :

Отпътуване от Пазарджик в 08:30 ч. от спирката на магазин Била /Старата автогара/ за Копривщица – град-паметник на културата. Той има уникални и известни по света къщи във възрожденски стил с неповторима външна украса. Обявен е за архитектурно-етнографки музей резерват и е родното място на бележите борци за националната свобода. Със своите калдъръмени улички, с боядисаните в ярки цветове къщи с просторни чардаци и големи стрехи, и високопланинска природа, тя пленява със своята неповторимост. Копривщица устоява на много набези, изгаряна е неколкократно, жителите й неведнъж били ограбвани и прогонвани. По-заможните копривщенци успяват да „откупят” Копривщица от турската управа, спечелват и специални привилегии и така съхраняват непокътнати българските традиции и облик на града.
Туристическа обиколка на града – посещение на къщата на Димчо Дебелянов, Лютовата къща, къщата на Тодор Каблешков, Каменният мост „Първа пушка“, на който е произведен първият изстрел от Априлското въстание. Поклонение пред мемориала – костница с останките на загиналите в Априлското въстание копривщенци. Посещение на къщата – музей на Любен Каравелов. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пазарджик.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус по посочения маршрут;
• Екскурзоводски услуги;

Цената не включва:
• Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Обиколен билет за 6 музея: 10.00 лв. за възрастни, 3.00 лв. за ученици и студенти
– Вход за лица с намалена трудоспособност и деца от социални домове: безплатен.Ослекова къща е частен музей.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на
отпътуване; Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 броя ;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“
№ 03700100002473 /01.01.2020 при ЗД“Евроинс“АД- гр.София, бул.„Христофор Колумб”№43 тел.02 / 965-15-25

22 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

Нова година в Чанаккале

Петъчен пазар в Одрин

Екскурзия до Стара Загора

Екскурзия до Копривщица

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv