Търси оферти

Екскурзия до скалния параклис „Св. Петка” гр. Трън и Гигински манастир

Дата : 16.05.2021 / 1 ден

 

Дата : 16.05.2021 / 1 ден

Цена: 28 лв

        Програма :
Отпътуване от Пазарджик в 6:00 ч. от спирката на Била /Старата автогара/ към гр. Трън.
Посещение на скален параклис „Света Петка”, който пази историята на една светица, превърнала се в легенда със силната си вяра. В скалната църква, разположена в естествена пещера, още може да се види отпечатък от нозете й останали в камъка, когато побягнала от турците. Кратка кафе пауза /ако има време/ в центъра на Трън.
Отпътуване към Гигинския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, като по пътя ще видим река Ерма, която е известна със своето красиво ждрело. Гигинският или Църногорският манастир е разположен в полите на връх Тумба 1129 м. в планината Църна гора на около 1000 м. надморска височина. Отстои на около 4 км. от с. Гигинци., откъдето идва едно от имената на манастира. Има богата история, датираща от 11-12 век. В самото си начало е бил на друго място. През турското робство, като повечето български манастири, е бил опожаряван, след това е била възстановена църквата, а после и манастира. Сега е изцяло обновен и разширен. Може да се види малката църква, магазините, кулата-камбанария и помещенията за монасите. Има и аязмо с лековита вода. Свободно време и възможност за обяд. Отпътуване за Пазарджик.

       Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус;
Разглеждане на скален параклис „ Света Петка” гр. Трън
Посещение на Гигински манастир „ Св. св. Козма и Дамян”
Екскурзоводски услуги;

        Цената НЕ включва:
Входните такси на посещаваните туристически обекти;

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

„ВИА-ОРБИТА“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора  03700100003094 / 01.01.2021 г.при ЗД „Евроинс“ АД – гр.София, бул. „Христофор Колумб”№43   тел.02 /  965-15-25

28 лв.

 Прочетох и приемам общите условия и регламента за защита на личните данни.

+359 34 44 15 77

Обади ни се сега!

Разгледай още

ОДРИН-ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Истанбул – Всеки четвъртък

Екскурзия Пирот и Ниш

Румъния – Букурещ – Синая – Бран – Брашов

За нас

Туристическа агенция “ВИА- ОРБИТА” е наследник на веригата за международен туризъм “Орбита”, създадена още през 1958г. с цел реализиране на желанията за пътешествия, отдих на море и планина, спорт и езиково обучение зад граница на гражданите на Република България. От 22.11.2000г. клонът в Пазарджик е приватизиран и преименуван в ЕТ „ВИА ОРБИТА- Васил Арнаудов”.

© Copyright 2016 by Chochev.EU - Made With In Plovdiv